Любителите на Бийтълс получават подарък с излизането на дългоочакваната песен

...
Любителите на Бийтълс получават подарък с излизането на дългоочакваната песен
Коментари Харесай

След 45 години: Чуйте последната песен на Бийтълс с гласа на Джон Ленън

Любителите на " Бийтълс " получават подарък с излизането на дълго чаканата ария " Now And Then ", която е първата ария с вокалите на Джон Ленън от повече от 45 години, събщават международните организации.

Песента се състои от осъществяванията на всичките четирима емблематични членове на групата.

Нейната истори датира от края на 70-те години на предишния век, когато Джон Ленън в началото я композира и записва в дома си в Ню Йорк.

След убийството на музиканта през 1980 година,вдовицата му Йоко Оно поверява на групата касетата със записа на " Now And Then ", дружно с демо записи на " Free As A Bird " и " Real Love ". Впоследствие тези песни са модифицирани и издадени в средата на 90-те години.

За страдание,  " Now And Then " остава неиздадена заради софтуерните ограничавания по това време, защото групата се сблъсква с компликации при извличането на вокалите и пианото на Ленън от истинското му демо.

Смъртта на Джордж Харисън през ноември 2001 година прибавя още повече затруднения за неиздадената ария.

Появата на актуалните технологии за възобновяване на звука към този момент разрешава да се усъвършенства истинското демо на Ленън и да се интегрират записите на електрическата и акустичната китара на Харисън от 1995 година

Освен това песента включва беквокали от типичен песни на Бийтълс като " Here, There And Everywhere ", " Eleanor Rigby " и " Because ".



В допълнение към това музикално възобновление, е планувана премиера на документален филм, озаглавен " Now And Then - The Last Beatles Song " (Сега и тогава - последната ария на Бийтълс), която ще се състои в канала на Бийтълс в YouTube.

Документалният филм дава обещание изчерпателен взор към новата ария и нейното историческо значение.

През 2021 година на режисьора Питър Джаксън е предоставено да помогне за връщането на " Now and Then " към живот посредством използване на същите техники за възобновяване с изкуствен интелект, употребявани в реформаторски документален филм, напомня CNN.

За Маккартни и Стар чуването на " кристално чистия " глас на Ленън в приключената ария е било извънредно надълбоко прекарване, добавя медията.

" Това е доста прочувствено. Всички свирим в нея, това е същински запис на " Бийтълс ". " Сякаш Джон беше там, измежду нас ", споделя прочувствено Стар.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР