Любители на народните танци от Пловдив събират средства за закупуване

...
Любители на народните танци от Пловдив събират средства за закупуване
Коментари Харесай

Танцьори от Пловдив събират средства за закупуване на детски ехограф

Любители на националните танци от Пловдив събират средства за закупуване на ехограф, с който да се изследват болести при новородените. Танцьорите от клуб " Чанове " са уверени, че тъкмо любовта към българския фолклор ще възпламени повече хора да вземат участие в благотворителни дела като тази. Повече вижте в рубриката " Търси положителното ".

Пловдив

Пловдивските танцьори решили да поддържат дребните пациенти, откакто техни сътрудници от Русе помогнали на болно дете, а хореографи от Бургас закупили кувьоз.
Борислав Герговски – хореограф в клуб " Чанове ": " Ние като хореографи и преподаватели на български национални танци считаме, че резервираме достоверното, резервираме българщината, само че считаме да го предадем и на децата и децата са нашето бъдеще. Искаме да им предадем всичко и какво по-хубаво от това едно средство под каквато и да е форма да отива за децата ни. "
Сега танцьорите в Пловдив събират средства за ехограф, който е необходим за неонатологията на болница " Пловдив ". Апаратът коства 17 000 лв.. Старият е на повече от 15 години е крйно е амортизиран. Новата техника ще бъде в помощ на новородени и недоносени деца. Годишно през отделението минават към 250 деца.
Д-р Диана Аргирова – шеф на Отделение по неонатология - УМБАЛ " Пловдив ": " Много ще бъде потребен за по този начин наречената трансфотанелна ехография, с която в действителност се откриват проблеми с мозъците на най-много недоносените деца, защото там е по-голям процентът на тези увреждания, мозъчни кръвоизливи, известната на обществото хидроцефалия. "
За страдание донорите са малко – най-вече българи в чужбина и предприемачи, споделя лекар Аргирова. Обикновеният човек все по-рядко се включва в сходни дела. Затова танцьорите желаят да покажат, че всеки би бил потребен, въпреки и с малко средства.
Вижте повече за акцията Търси Доброто
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР