Любимите канелени сладки на баба са чудесни за посрещане на

...
Любимите канелени сладки на баба са чудесни за посрещане на
Коментари Харесай

Коледните слепени канелени сладки на баба

Любимите канелени сладки на баба са чудесни за посрещане на посетители за Коледа. Можете да си ги приготвите и да се уверите какъв брой са вкусни.

Необходими Продукти

За тестото


● бяло брашно - 2 ч.ч.
● кафява захар - 1/4 ч.ч.
● сол - 1/2 ч.л.
● краве масло - 1 пакетче (125 г)
● яйца - 2 огромни
● канела - 1/2 ч.л.
● ванилова есенция на прахуляк - 1 пакетче

За плънката


● сладко от сливи - 1 ч.ч, домашно
● орехи - 1/2 ч.ч. или лешници
● пудра захар - за поръсване

За приготвянето на сладкото от сливи


● сини сливи - 300 г, измити и обезкостени
● кафява захар - 800 г
● лимони - 1 бр, настърганата кора и сокът му
● ванилия - 1 ч.л. течна есенция

Начин на подготвяне

В огромна купа смесваме брашното, захарта, ванилията, канелата и солта. Разбъркваме добре.

На слаб котлон в касерола разтопяваме маслото.

Заемаме се с разбиването на яйцата в обособена купа с миксер. Към тях прибавяме и разтопеното масло.

В сухите сухите съставки вършим кладенче и изсипваме течната примес. Бъркаме до момента в който се оформи меко тесто. Прехвърляме тестото върху набрашнена повърхнина и месим за към 5-7 минути, до момента в който стане безпрепятствено и еластично. Ако тестото е прекомерно лепкаво, можем да прибавим още малко брашно. След като сме подготвени, разточваме тестото до дебелина 1 - 2 см.

Започваме с изрязването на сладките с формички за сладки. Върху тава слагаме хартия за печене и от горната страна нареждаме сладките. Печем на авансово загрята на 200 градуса фурна за към 15-20 минути до леко покафеняване на сладките. След като са към този момент подготвени ги изваждаме от фурната и се заемаме с изработката на сладкото от сливи, само че можете да ползвате и готово.

Измиваме сливите и ги почистваме от костилките. Можем да ги нарежем на половинки или на четвъртинки. В огромен тенджера смесваме сливите, захарта, ваниловата есенция и настърганата кора и сокът от лимона. Загряваме сместа на междинна висока температура и оставяме да заври. След завирането понижаваме температурата и варим сладкото на слаб огън, при непрестанно безредие. Варете до момента в който сливите станат меки и сладкото придобие мечтаната консистенция. За да проверим дали сладкото е готово, капваме малко от сместа в паница. Ако течността се стегне и образува желиращ пласт, сладкото е готово. Можем да си приготвим сладкото и авансово, с цел да ни е готово за залепването на канелените сладки с него.

Заемаме се с лепенето на сладките като слагаме по една лъжичка върху всяка сладка и залепяме от горната страна друга сладка със същият тип формичка. Накрая подреждаме в чинийка и поръсваме с пудра захар за декорация.

Готовите коледни слепени канелени сладки на баба с домашно сладко от сливи са подготвени за сервиране! Приятен вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР