Любимецът на феновете на Левски – Станимир Стоилов, юговори пред

...
Любимецът на феновете на Левски – Станимир Стоилов, юговори пред
Коментари Харесай

Стоилов: Няма да лъжа хората, не ми харесва управлението на Левски

Любимецът на почитателите на Левски – Станимир Стоилов, юговори пред медиите часове след триумфа с 3:2 над Лудогорец в първи полуфинален мач от SESAME Купа на България.,, като Мъри акцентира, че ще остане в Левски поради почитателите.

Стоилов призна, че не му харесва ръководството на Левски и явното вмешателство в работата му. Хасковлията призна, че откакто е назначен на работа с Иво Ивков, то всички би трябвало да се преценяват с решенията на двамата в спортно-технически проект. Очевидно Мъри призна, че има някакви "съветници " в Управителния съвет на "сините ", само че пред кореспонденти призна, че не му би трябвало някой да го подбутва, с цел да си прави работата.



„ Не беше под афект изявлението ми, тъй като доста пъти споделям, че не съм се върнал в българския футбол, а в Левски. Май е време отново да напущам българския футбол, само че Левски – не. Привържениците не оставиха тима и аз нямам желание да оставям тях и Левски. Мач, който за жалост, трябваше да разясняваме футболно. Бях удовлетворен от играчите, горделив Левски. Футболът има доста неща, които въздействат на резултата, само че тим, който накара всички нас, да се гордеем с играта. Следващият миг аз не желая да разясня съдиите – не разбрах единственото нещо за какво Хосе беше изпъден. Защо? Някой да ми даде една причина. Винаги имат опрощение. Нека в този момент те да си разясняват нелепостите. Съжалявам, че най-после си изпуснах нервите, въпреки да имаше безочливо държание от задоволително съперници към моите футболисти, които се опитваме да ги учим професионално. За тях съперникът „ арбитър “ не съществува, а единствено положителната игра и да се борят за успеха. Мисля, че бях толкоз печален, тъй като ще пропусна идващия мач, което е най-негативното нещо, което ми се случва, само че не устоях на хилядите неща, които ми се насъбраха и аз съм си отговорен “, стартира Стоилов.

„ Жълтият картон – поздравих сътрудника, бях спокоен. И при продължаването към тунел видях, че играчи на съперника вървят към моите. Отидох да дръпна част от играчите си, защото да не стават кавги и да не ни гонят. Тогава съдията ме дръпна и ми сподели – Ела да ти покажа жълт картон. Аз не влязох да върша проблеми. Тогава разбрах, че ще ме санкционират. Някъде към 20-30 метра вървях умерено, поздравих сътрудника. Дори не разбрах, че това е четвъртият арбитър най-после. След наказването беше ясно, че пропущам мача с ЦСКА, което не го желаех. Да, има много искания към всички хора, включително и към себе си. В момента би трябвало по-добре и по-единно да управляваме клуба. Не ми харесва ръководството на Левски и би трябвало да го подобрим. Тук няма като другите да ви споделям, че всичко е наред. Нищо не е наред. Аз не мога да неистина хората. Дойдох, с цел да споделям истината и по този начин ще е докрая. Всичко щеше да е наред, в случай че тези спомагателни проблеми не създаваха напрежение върху мен и тима. Има хиляди неща, които би трябвало да се изчистя. Спонсори, монсори, ръководители – би трябвало да си оправим нещата. Не могат да чакат единствено позитив. Не чувствам и доверие в метода към моята работа – по този начин е. Ще работя тъкмо по този начин, както мисля, че Левски би трябвало да се ръководи и няма да се спра. Битка за истината и за бъдещето на Левски няма да изгубя, тъй че всеки ще би трябвало да влиза в това, което е положително за Левски. Всичко, което не е положително за Левски, откакто съм пристигнал, няма да позволи. Не е добре да има напрежение върху клуба “, продължи Стоилов.

„ Имам неща, които не ми харесват и съм го споделил на хората, от които зависи. Ако не ги решим скоро, отново ще го кажа. В Левски няма да има многовластие и всеки да си дърпа чергата. Аз и Ивков носим спортната отговорност. Ръководи се по нашия вид. Дали съм деспот или не – в името на Левски съм деспот. Видях дотук до каква степен стигна Левски. След като сме назначени, ще се преценяват с нас. Дойдох да се боря за Левски и по този начин ще е докрая. Никой не може да ме подбутва или отклони от пътя. Много хора ще излязат със сълзливи изявления, само че не ме интересува. Война за Левски мога да повеждам. Денят, когато се върне Левски там, където би трябвало, то аз отново ставам почитател “ ", сподели още той.

„ Няма нищо необичайно. 15 години слушаме едно и също – мудна гибел при Тодор Батков. Провокации, подсказвания. Знам, че когато дойдат отрицателните резултати отново ще бъдем неприятни. Няма проблем, ще си носим кръста. Въобще не ме тормози нищо. Като не критикувахме и казвахме 13 години, стигнахме дотук. Помагат всички и да се спасим от обстановка. Всички в клуба сме в една лодка – всички. Харесва им, нехаресва им – това е ситуацията “.

„ Тази борба ми е най-лесната. Истината е най-лесната борба в живота. Мога да диспутирам с всеки. Други доста лъжат и не помнят какво са обещавали и лъгали. Мога да обещая работа и почтеност. Работата се вижда на терена. Бях предизвикан и от съдийството и ми се натрупа. Вината е моя и скърбя, че няма да съм на пейката за мача с ЦСКА. Или ще не преставам както ми харесва, или се разхождам по улицата и ставам риболовец. Знам, че ще излезем неприятни, само че това е Левски. Ако не им харесва, да излизат и да ръководят както желаят “.

„ В доста от нещата би трябвало да се въвличам и изяснявам. Примерно на Управителен съвет. Аз има на кой да се изяснявам – Сираков. На другите за футбол какво да им изяснявам? Или аз си потеглям или те! Най-лесно е да ме освободят, няма никакъв проблем. Ако сме неверни, ние сами ще си вървим.

„ Ще намерим общ език, защото всичко се върти от една лодка. Ние започнахме да работим в екип без да сме работили с Ивков в никакъв случай тогава. Вижда се какво вършим за Левски, тъй че Сираков може да даде оценка какво се работи. Имах уверението, че всичко ще бъде наред след Нова година, а в този момент в Левски не всичко е наред от финансово естество. В клуба са влезнали над милион лв. за месец и половина – това е от почитателите. Стадионите са цялостни и не трябва да скапваме това. Римската империя и Левски пропаднаха поради съветници “.

„ Няма да вземам участие повече в такива санкции или грозни подиуми. Ще продължа да се държа, както до момента. Казах каквото имам да споделям – това имам поради от българския футбол, който е пргонит от неприятни игрища, неприятни терени, неприятни условия за работа за всички. Трябва да работя за Левски и хората да виждат положителния Левски. И да бяхме паднали през вчерашния ден, то отговорът ми щеше да е същият – нямаше да има разлика. И при загуба мога да споделям истината. Тя няма да я прескачам. Нещо, което през вчерашния ден ми хареса, беше желанието и упоритостта. Използваме „ висока преса “ без да изпадаме в глуха отбрана.

„ Всеки, който излезе от тима с картон, е тежка загуба. Реваншът никой не знае какво може да стане. Челси и Реал Мадрид са добър образец. Не живеем в илюзия, че сме станали по-силни от Лудогорец, а с мисълта, че играхме добре в този мач против тях. Ако почитателите основават добра атмосфера, то ние би трябвало да се грижим това да продължава с изявите по терена. Не желая да влизам за какво ощетяват Левски. Мен ме интересува всичко към мен да е наред, тимът да тренира. Директиви, мирективи – рано или късно, споделих на футболистите, че рано или късно ще станем толкоз положителни, че няма да ме бърка и съдийството. Всичко в нашата къща да е наред и ще победим и съдиите, в случай че би трябвало. Директиви, мирективи са в главите на някои... На терена ние да сме положителни, а след това можем да пречупим всевъзможни наставления. Всичко друго отпада, в случай че играем добре. Не играеш ли добре, то няма по какъв начин да побеждаваш. Ако губим, аз ще съм виновникът “

„ В мач с ЦСКА няма предимство. Проблемът е, че аз ще отсъстват от пейката, макар всички негативизми. Трябваше да бъда на пейката. Съжалявам за напускането на Стойчо Младенов. Той е забавен противник, когато води ЦСКА. Трябва съперничеството сред тези два клуба да е на високо равнище, с цел да растем. Лудогорец се възползва след спада и е хегемон. Виновни са Левски и ЦСКА. И двата тима играем едва и по тази причина Лудогорец е хегемон. Затова съм неудовлетворен и няма да бъда, в случай че тимът не играе както би трябвало. Имаше неща и при 3:0 против Пирин, които не ми харесаха и ги споделих. Знам по какъв начин се преражда един тим, в случай че сме задоволително положителни, няма кой да ни пречи. Решението за Младенов е на ЦСКА и не желая да влизам в елементи “

"Левски е един от клубовете, които непрекъснато си изричат мнението. Ние нямаме желанието да сменим Борислав Михайлов, имаме предпочитание за положителна смяна във футбола. Левски желае почтеност, честност и тотална смяна на разпоредбите на футбола. Борислав Михайлов е легенда на Левски и Левски под никаква форма не може да си мисли да застава против личните си митове ", съобщи Стоилов.

Но ние сме клубът, който ежедневно желае смяна във футбола - терени, метод на работа, съдийство. Другите тимове са откъслечни и след това като се случи нещо по техния обичай, всичко е тъкмо. Мен персонално не са ме убедили и другите хора. Няма съответни оферти, споделих и на Димитър Бербатов. Общи приказки. Коя е лигата? Аз не я знам. От 20 години се въртят хора и слугуват на някого. Да чуем съответни промени. Увеличение на групата - под каква форма? ТВ правата, всякога приказваме едно и също. Много малко хора се качваме да водим борба за футбола, по тази причина в този момент се постанова Левски да е самичък в доста неща. Но това е най-хубавото - Левски самичък ще се избави ", добави Стоилов.

„ Казах и на Димитър Бербатов – да чуя съответни оферти за футбола, а те общи приказки – лигата, ще прехвърлим. Коя е тази лига? И там не е точното нещо, там трябват промени. Да чуем точните промени. Малко хора се качваме да водим борбата за футбол и по тази причина сме дотук. Сега на Левски се постанова да е самичък, само че Левски самичък ще се избави. Вярвам, че Левски ще играе добре до края на сезона. Другите ги интересуват персоналния триумф, а за нас подсигурявам, че ще играем почтено и честно. Дори да загубим идващите седем мача – нищо няма да се промени. Не можем да отстъпваме по никакви форми от събитията на Левски.

„ Вчерашния мач видях Левски до изгонването на Кордоба – гордо и див звяр. Атакувахме, търсехме успеха даже при 2:1 за нас. Опитвахме се да решим с трети гол мача. Аз също няма да наруша съглашението, която имаме с управлението и спонсорите. Няма да наруша бюджета на Левски да не натежи на спонсора и тези, които дават пари. Няма да има нарушение на вътрешния финансов феърплей. Нямам искания към спонсори и ръководители. С нужните играчи ще създадем каквото можем. Трябва да има по-добра връзка и да имаме доверие в това, което се прави във всяко едно естество. Ако би трябвало и с юноши ще играем, само че Левски би трябвало да се избави.

„ В момента сме под върха и за състезание и за Купата. За да се случи това нещо и да играем в Европа, би трябвало да спечелим огромна част от идващите си мачове. Не мога да кажа на 100%, че ще подсигуряваме евроучастие, само че няма да се откажем. Трудно можем да подсигуряваме средствата на Левски. Ако стигнем групова фаза, то огромна част от бюджета ще бъде подсигурен от дейностите на тима. Левски би трябвало да има тим точно да играе в Европа и да продава млади играчи. Тогава на спонсорите ще им олекне. Сега на всички им тежи, тъй като апелите за помощ от нас ги умориха, само че се надявам да не оставят поддръжката си към Левски встрани, тъй като са значими за клуба. Длъжни сме да им даваме същинските сигнали. Нямам искания от поддръжката към последователи. Забелязвам, че има обединяване сред всички почитатели и хора в клуба. Това са позитивните неща дотук. Това е поради почитателите и за тях Левски е повече и могат да заровят всевъзможен тип проблеми и томахавки. Така би трябвало да се случва на всяко равнище в клуба. По-интересен ще ми е мачът с ЦСКА в неделя, не възможен край за Купата. Преди години отстранихме Лудогорец на полуфинал и треньорът ни отиде да го хвърлят почитателите във въздуха. После ни биха, а не знам за полуфинал да се дава нещо. Лудогорец може да завоюва на всички места и всеки един стадион. Трябва да държим нашата игра на положително равнище и играчите да са в положително положение “, приключи Стоилов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР