Любимата поредица на почитателите на авангардния техно звук Sonic Voyager

...
Любимата поредица на почитателите на авангардния техно звук Sonic Voyager
Коментари Харесай

Дейв Кларк, Кварц и Бланка идват за почитателите на техното в България

Любимата поредност на феновете на авангардния техно тон Sonic Voyager още веднъж е тук. На 13 май в една от най- забавните местоположения в София – Металснаб за последното огромно празненство за пролетния сезон идват Дейв Кларк, Кварц и Бланка.


-->
 Dave Clarke е от Брайтън, само че за разлика от неговите съграждани Norman Cook (Fatboy Slim) и Carl Cox не носи  ваканционното и празнично въодушевление на родния си град в своето ДНК. Като всеки младеж въстаник той се увлича по Селинджър, бяга от къщи и работи в магазин за обувки, с цел да се устоя, до момента в който преследва фантазията си да стане ди джей и продуцент на електронна музика.

Първите му части излизат за влиятелните лейбъли XL и R&S още през 1991, само че огромният му пробив идва през 1994 с трилогията Red за Bush records. Тя му обезпечава звезден статус и възхищението на имена като Kevin Saunderson, The Chemical Brothers, New Order, Depeche Mode, Moby, Leftfield и Underworld, чиито части ремиксира с голям триумф. Напълно справедливо Red влиза в All time top 100 на най-престижното издание за денс музика DJ Mag. Следват скандалния за пуристкия техно свят дебютен албум Archive One, изобилен с брейк бийтове и чиста електроника и втория му албум Devil’s Advocate, в който мрачната сила на техното се преплита с хип хоп ритми.

След близо 10 годишен хиатус Dave Clarke се завръща триумфално с нова адресна регистрация – Амстердам, с нов албум The Desecration of desire, в който вземат участие звезди като Mark Lanegan от Screaming Trees както и с албум с ремикси на Placebo, A Place to Bury Strangers и доста други наименуван Charcoal Eyes.

Като DJ той изцяло оправдава прякора, Baron of Techno даден му от именития радио водещ на BBC1 John Peel. Сетовете му съставляват взривоопасна примес от авангардно техно и електро, подправена с извънредно хип хоп разбъркване и надълбоко разчитане на публиката. Противно нацяло едно потомство Djs, за които ръкомахането и хореографията са съществена част от артистичната им изява, Dave Clarke избира да е проводник и вместо да натрапва наличието си да остави музиката да приказва. А неговата музика има какво да каже, повярвайте.



Възможно ли е дамите да изведат техно музиката към ярко бъдеще и нови висоти?
Ако съдим по  Blanka тази възможност е доста допустима. Родена в южна Испания, тя стартира музикалния си поход към върховете на авангардното техно едвам на 18 години в Барселона. Там пътищата ѝ се пресичат с Angioma и те стартират да промотират партитата  “X concept ” в разнообразни клубове на Каталунската столица. В тези празненства тя изковава и постанова стила си – омагьосваща примес от хипнотични техно бийтове и нереални звуци. Силно наелектризираните ѝ сетове и обезпечават участия в влиятелни Европейски клубове като Apollo в Барселона EGG в Лондон и About Blank  и RSO в Берлин. Съвсем разумно за нейния жанр тя се реалокира в Германската столица, откъдето стартира походът ѝ към върховете на модерното техно. Като продуцент Blanka има сполучливи издания за Room Trax records, а Dirty game попада в сетовете на  най-влиятелните техно ди джеи в света и получава ласкави мнения от рецензия и аудитория.



Mario Campos – Kwartz е от Мадрид, само че живее в Берлин. Неговият път към пулта е необикновен, само че не и непредвиден. След като издава няколко трака за разнообразни интернационалните лейбъли, Kwartz е видян от Oscar Mulero, който го притегля към грамофонната си компания Pole Group през 2013 година. Паралелно с това негови части се издават и от едни от най-авангардните техно компании като “47 ” на Tommy Four Seven, Mord Records, Semantica, Horo и Warm up records. През 2016 Mario започва и своя грамофонна компания – Order & Devotion и това име не е определено инцидентно. Защото съгласно него всеки триумф се дължи основно на тези две качества – порядък и отдаденост. Тази отдаденост и този порядък се виждат както в продукциите, по този начин и в сетовете му. Там всеки тон е на мястото си – недопечен, бездънен и хипнотичен и надълбоко предан на генералната концепция – а точно да води слушателите и клабърите към нови, непознати само че магични техно светове.

Събитие във Facebook -

Билети -

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР