Любимата игра на много българи се завърна. „Стани богат” тръгна

...
Любимата игра на много българи се завърна. „Стани богат” тръгна
Коментари Харесай

Губи ли блясък „Стани богат” без Ники Кънчев?

Любимата игра на доста българи се завърна. „ Стани богат” потегли на ново място и с нов водещ, а мненията из обществената мрежа заваляха. Нормално. Заваляха и отрицателните оценки. Напълно обикновено. Типично по български.

„ Стани богат” без Ники Кънчев е като „ Междузвездни войни” без Люк Скайуокър, Хан Соло или Дарт Вейдър. Или като Барса без Меси и Роналдо без Реал (Мадрид).

Кънчев подвигна доста летвата, откакто години наред беше брилянтен в ролята си на водещ. Ерудит, с богата обща просвета, с отлична визия и собствен жанр. Стил, трансформирал го в любим на публиката.

Рано или късно обаче водещият, колкото и да е добър, слиза от сцената. За да се качи идващият. А идващият, по всичко проличава, е верният избор на продуцентите. Михаил Билалов първо е известна персона, отличен артист, изиграл по превъзходен метод ролята си на Джаро в „ Под прикритие”.

Той има лъчение, дикция, тембър и ореол на човек, чието място е точно там. Камерата го обича и самоуверено може да се каже, че е на път да се трансформира в заслужилия нов водещ на известната игра. Билалов съумява да предразположи участниците, оказва помощ им да смъкват напрежението, държанието му е хем аристократично, хем демократично. Тази палитра от държанието му, както и най-много фактът, че е артист, са неговите съществени козове в новото му амплоа.

Михаил позволява някои дребни граматически неточности. Първо, при спрягането на глаголите: Вместо „ ще играем ли?”, споделя „ ще играемЕ ли?”. А когато се обръща към участника в учтива форма, също не ги използва вярно. Пример: „ С кого сте пристигнал в студиото”, вместо вярното: „ С кого сте пристигнали в студиото, госпожо”.

Но, в случай че дръпнем чертата, умерено можем да определим Билалов като попадение. И съм уверен, че публиката ще свикне с смяната. Така както Барса и Реал са съществували, побеждавали и триумфирали преди Меси и Роналдо, ще го вършат един ден и без тях. Така е при „ Стани богат” без Ники Кънчев.

Всъщност, героят на Билалов – Джаро, споделя следното в сериала „ Под прикритие”: „ Знаеш ли аз по какъв начин си вземам решение проблемите? Или изстрелвам, или плащам”. Засега новият водещ стреля право в задачата. С някои дребни изключения. И в случай че би трябвало да получи оценка по шестобалната система, сега тя е петица. С наклонността да стане цялостно шест.

Румен ИЛИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР