Любимата храна на мнозина през топлите месеци е вкусна салата

...
Любимата храна на мнозина през топлите месеци е вкусна салата
Коментари Харесай

Шок от диетолози! Ето какво става ако ядем домати и краставици заедно

Любимата храна на мнозина през топлите месеци е вкусна салата с освежаваща напитка. Без подозрение, това е един от положителните способи да се отпуснете в един прелестен летен ден.

Сочните домати и хрупкавите краставици са от значително значение за всяка лятна салата. Но яденето им дружно може да има плашещи резултати върху храносмилателната система, написа sofia24.bg.
-->
От гастрономическа позиция, това може да е една от най-приятните амалгами; все пак диетолозите настояват, че тази композиция може да се окаже и рискова за хора със здравословни проблеми.

" Краставиците са обогатени с хранителни субстанции, които ви оказват помощ да се поддържате хидратирани “, споделя Таня Капур, диетолог в клиниката Wellness by Tanya, представена от Daily Positive Info.

" Въпреки това, краставицата също по този начин има свойството, което пречи на усвояването на витамин С. Затова в множеството случаи се предлага да се заобикаля комбинацията от краставица и домат. Друга причина е, че и двете имат изцяло друг метод на храносмилане, затова не би трябвало да се употребяват дружно, защото потреблението им дружно може да докара до формиране на киселини и отичане на корема.

Храносмилателният развой за всяко храна, което ядем, е неповторим. Докато някои храни се разграждат бързо в стомаха, за други това може да отнеме часове.

Няколко храносмилателни разстройства, като газове, отичане на корема, болки в стомаха, гадене и безсилие, могат да зародят вследствие на комбинирането на  храни, които изискват друго време за храносмилане.

В допълнение към изостряне на горе упоменатите проблеми, яденето на нездравословна композиция от храни, може да забави и метаболизма ви.

Някои храни се разграждат елементарно в храносмилателния развой, до момента в който други могат да се задържат в червата с дни и да основат необятна гама от неприятни признаци.

Краставиците са лесни за храносмилателната система и ви оказват помощ да се почувствате сити по-бързо, до момента в който доматите и техните семена е належащо повече време.

Когато две храни с друга скорост на храносмилане като краставиците и доматите, се одобряват дружно, ферментацията може да докара до обособяване на тайни и формиране на газове, което може да аргументи разнообразни здравословни проблеми - Киселинен рефлукс, газове и отичане на корема са единствено някои от тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР