Любен Дилов-син отговори на Слави Трифонов, който по-рано днес публикува

...
Любен Дилов-син отговори на Слави Трифонов, който по-рано днес публикува
Коментари Харесай

Любен Дилов отговори на Слави, какво разкри за Тошко

Любен Дилов-син отговори на Слави Трифонов, който по-рано през днешния ден разгласява остро послание към него в профила си във фейсбук.

Трифонов се ядоса на Дилов, откакто той си направи отказ от Комисията по просвета в Народното събрание поради избирането за неиин ръководител на Тошко Йорданов от ИТН.  Дилов показа обявата на Слави като добави личен коментар във фейсбук. Ето какво написа той:

" Не мога да не споделя този пост по няколко аргументи:

- За пръв път след 2003-а, когато се разделихме, Слави загатва името ми персонално. Обидата у него, че изоставих общото ни начинание тогава, беше огромна и в известна степен разбираема. Тази особена травмичност той лекуваше, трансформирайки ме в Онзи, чието име не би трябвало да се загатва. Изоставих го, тъй като Той ме сложи пред избора Шоуто на Слави или Гергьовден. Вероятно изборът ми е бил сложен за схващане. Да изоставиш славата и парите в името на една много грапава политическа орис, в действителност наподобява налудно...

- От тук и втория мотив да споделя поста: в никакъв случай не съм бил член на друга политическа организация, с изключение на на Движение Гергьовден. На което и Слави, и Тошко са създатели. Химнът на Движението е написан от прелестния Ивайло Вълчев... През годините, в резултат на разнообразни обсотятелства, Движение Гергьовден, което дребен и жилест политически клуб (никога не си е поставяло за цел да се трансформира в огромна партия) участваше в разнообразни обединения. Някои сполучливи - " Дядо, баба и внуче " с Демократите и Земеделците на г-ж Мозер, да вземем за пример. Други - да кажем - по-скоро комични. Заедно с Вътрешна македонска революционна организация (коалицията ЕТО КАК!) взехме над 160 хил.гласа против свръхмобилизирания Иван Костов и дебюта на Симеон Втори през 2001. Имахме светли моменти, имаме и падения повече от 25 години. Най-важното - ще продължаваме да ги имаме. Последните три години имаме подписано съглашение единствено със Съюз на демократичните сили. Винаги сме търсели съдружници в десния и консервативния набор. Подкрепихме Съюз на демократичните сили и на европейските избори, поддържаме ги и в този момент, както и в предишното, тъй като - все пак - считаме, че това е по-добрата приказка за България. С ГЕРБ нямаме съглашение, само че се присъединихме към обединението, когато те имаха потребност от нас, а не ние от тях, с цел да се облажим от ръководството. Т.е. отново сме съпротива - нормалното агрегатно положение на Гергьовден.

- Иронията на историята е непобедима. Сега Слави трансформира шоуто и малкия екран си в партия. Т.е. той е подложен пред същия избор, както през 2003-а, само че от самия себе си. И тъй като към момента не е доста ясно какво дефинитивно ще избере, искам му кураж. Знам, че не е леко.

- Глупавите хора разискват други хора, умните хора разискват хрумвания. Това и споделих от трибуната в Народното събрание. Идеята за подобен ръководител на комисията е несъвместима с моите хрумвания. Не съм обсъждал Тошко Йорданов и нямам нищо срещу Тошко Йорданов - в последна сметка всички положения на народа е редно да бъдат показани в Народното събрание. Още повече, че точно аз съм го избирал за сценарист на Ку-ку на конкурс, дружно с Росен Петров и Николай Русакиев.

- Дали можеш да наречеш един човек " уважаеми " или не можеш, значително зависи и от самия него. Присъствието и изявите в 45-ото и 46-ото национални събрания на новия ръководител на комисията по просвета предпоставиха това ми решение. Горещо защитавах Слави Бинев, когато беше препоръчан за същия пост, тъй като в моите очи той е УВАЖАЕМИ с огромни букви. И щеше да бъде свръхполезен като ръководител на Комисията по просвета и медии, тъй като е страховит управител и схваща от това, което имаше да се прави. И продължава да е по този начин, без значение от митингите на приятелите ми от артистичните гилдии тогава. Днес гилдиите мълчат. Явно те в този момент нямат проблем. Като нечлен на комисията и аз нямам.

- Присъединявам се към поздравленията и благопожеланията на Слави за Светло Рождество и щастлива нова година. Съдбата на Богочовека, чието Рождение ще честваме единствено след часове идва да ни каже, че Бог ни е дарил с най-голямото тестване: избора. Но и Бог не ни подлага на тествания, с които да не можем да се оправим! Дори на Сина си е дал правото на избор и тъкмо този избор е Великия знак, който една огромна част от човечество празнува в нощта на 24 декември. Светла да ви е тази нощ, след която денят непрекъсанто нараства. Светли, здрави и щастливи да са ви идващите дни! "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР