Льоб спечели петия етап на Рали Дакар, Ал-Атия увеличи преднината

...
Льоб спечели петия етап на Рали Дакар, Ал-Атия увеличи преднината
Коментари Харесай

Льоб спечели петия етап на Рали Дакар, Ал-Атия увеличи преднината си

Льоб завоюва петия стадий на Рали Дакар, Ал-Атия усили преднината си
Пилотът на Пежо Себастиан Льоб завоюва втори стадий от тазгодишното издание на Рали Декар, откакто господства в петата права от конкуренцията. Французинът приключи 519-километровото трасе от Такна до Арекипа в южната част на Перу за малко под пет часа, с цел да се поздрави с триумфа.

Лидерът в генералното класиране при колите Насер Ал-Атия с Тоята приключи на малко повече от 10 минути от Льоб, тъй че резервира стабилен задатък от 40 минути пред деветкратния рали международен първенец. В същото време Ал-Атия усили преднината си пред най-близкия си преследва Стефан Петерханзел, който имаше проблеми в края на стадия, като към този момент води с 24 минути и 42 секунди. На трето място във вчерашния стадий приключи испанецът Нани Рома, който е трети и в генералното класиране, на 34 минути от водача.

За състезателите следва почивен ден, след което те ще се захваната с оставащите пет стадия от най-престижната рали конкуренция в света. Рали Дакар 2019 ще приключи на 17 януари в столицата на Перу - Лима. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР