Лявоцентристкото правителство в Португалия възнамерява да се бори с жилищната

...
Лявоцентристкото правителство в Португалия възнамерява да се бори с жилищната
Коментари Харесай

Спорна мярка ще решава жилищния проблем в Португалия

Лявоцентристкото държавно управление в Португалия има намерение да се бори с жилищната рецесия в страната чрез серия от ограничения, най-спорната от които е така наречен " силово отдаване чартърен на свободни парцели ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Кабинетът на Антониу Коща разгласи нощес, че ще прибягва до тази стъпка, в случай че парцелът е необработен повече от две години. Това обаче ще се случва единствено в райони със сериозна плътност на популацията и ще важи единствено за жилища, само че не и за къщи.

Марката е част от програмата " Повече жилища ", оповестена през февруари и утвърдена през вчерашния ден от министерския съвет. По публични данни в 10-милионната страна има над 700 хиляди празни парцели.

Програмата планува строителство на налични жилища, както и преустановяване на издаването на лицензи за парцели, планувани за ваканции и почивки.

 Португалия стопира златните визи и лимитира Airbnb, с цел да се оправи с жилищната рецесия Португалия стопира златните визи и лимитира Airbnb, с цел да се оправи с жилищната рецесия

Лисабон възнамерява също така да замрази наемите по подписаните към този момент контракти за наем на парцели, а покачванията по новите да не бъдат повече от 2 на 100 годишно. Собствениците на парцели, отдавани чартърен, ще получат данъчни облекчения, а в бъдеще страната ще стартира да отдава чартърен свободни държавни парцели.

Властите също така възнамеряват да сложат завършек на програмата " Златна виза ", която дава опция на чужденци отвън Европейски Съюз да получат право на престояване в Португалия, в случай че влагат в недвижими парцели.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР