Лятото вече е в разгара си, а в горещите месеци

...
Лятото вече е в разгара си, а в горещите месеци
Коментари Харесай

5 съвета за тренировка през лятото

Лятото към този момент е в разгара си, а в горещите месеци все по-често ни се постанова да излагаме тялото си на показ - на плажа или просто поради по-леките и къси облекла. И преди да постави бански, всеки хвърля един взор на талията и се тормози дали не се е позаоблил ненужно. Именно през лятото обаче доста хора не помнят за тренировките, които не са най-приятното нещо при 40 градуса на сянка.

Високите температури обаче не трябва да се употребяват като опрощение, с цел да понижим двигателната си интензивност. Преди да излезем да потичаме на открито, би трябвало да сме наясно с някои опасности за здравето.

Представяме ви 5 съвета за по-добра и функционална лятна подготовка, съобразени със спецификите на сезона.

1. Не пийте кафе или чай преди извършения

Странно или не, има много хора, които пият кафе или чай преди подготовка. Тези, които го вършат, схващат по сложния метод, че по-добър хидрататор от водата няма. Кафето или всяка друга напитка, богата на кофеин, работят като диуретик (стимулира производството на урина) за тялото и провокират по-голяма от естествената загуба на течности, когато се употребяват преди извършения. Избягването на тази неточност е елементарно - просто пий вода. Добра концепция е да охлаждаш тялото преди подготовка, по тази причина може да пиеш и студена вода.

2. Тренирайте рано заран

Отлагайки тренировката даже с един-два часа заран, може би не е добра концепция, тъй като през лятото температурите се повишават бързо още от рано денем. По този метод се излагаш на риск от прегряване, в случай че отложиш тренировките за по-късно. Някои хора избират да упражняват по-късно вечерта, само че това не е целесъобразно, тъй като освен че няма да имат задоволително време за възобновяване, само че и тялото тогава към този момент минава последователно към „ по-сънлив “ режим и рискът от претоварване или разпъване е по-голям.

3. Избягвайте прилепналите облекла

Повечето хора биха предпочели по-отпуснати облекла, с цел да разрешат на тялото да се охлажда по-лесно, до момента в който се потят по време на интензивни извършения. Най-добре в множеството случаи е златната среда - нито доста прилепнали, нито доста отпуснати облекла.

4. Хапвайте леко след подготовка

Въпреки че пропускането на ядене може да ти се коства добра концепция за намаляване, изключително през лятото, въпреки всичко възобновяване на запасите от вода и сила (набавена посредством хранене) е належащо. Най-добрият метод за презареждане е към 30 минути след подготовка. Ясно е, че в горещините всички губим вкус, само че имай поради, че не е нужно да ядеш доста, с цел да се възстановиш. Няколко моркова и твърдо сварено яйце могат да свършат чудесна работа. Други чудесни хрумвания са домашно подготвен протеинов шейк или смути.

5. Да занесеш пясък на плажа

Името на този съвет няма нищо общо с брега, а се концентрира върху водата. Много хора, трениращи около басейн или морската простор, не помнят да пият вода. Плуването във вода не е като да се хидратиш с нея. Друго доста значимо нещо, което би трябвало да се знае, е, че когато си във водата, тялото не може да отделя топлота. Тоест рискът от прегряване при подготовка в басейн е доста по-голям от подготовка отвън него. Решението да не прегрееш при такива тренировки е пиенето на доста вода.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР