Лятото си върлува с пълна сила, ще продължи така до

...
Лятото си върлува с пълна сила, ще продължи така до
Коментари Харесай

Ето докога ще върлува истинското лято и ще става за море

Лятото си върлува с цялостна мощ, ще продължи по този начин до вторник-сряда. От сряда нататък ще се намалят температурите, само че в границите на няколко градуса. На 1 и 2 септември ще има опреснителен дъжд и все пак температурите ще останат по-високи от естественото.

„ Имаме лято с цялостна мощ до вторник, а от сряда нататък температурите леко ще се намалят. На 1 септември ще има опреснителен дъжд, като умерено ще може да се отиде на море. “ Това сподели в студиото на „ Тази заран “ по бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Температурите ще останат високи за сезона.

В началото на идната седмицата и в понеделник продължава доста горещото време. Очаква се още през уикенда в София да имаме стойности до 35 градуса, което е доста за столицата.

В сряда и четвъртък температурите ще са малко под 30 градуса.

За тези, които за решили да вървят на море, нямат никакви проблеми. На курортите " Слънчев бряг " и " Златни пясъци " ще има удобно време за плажуване без превалявания. До 15 септември няма да се усети кой знае каква смяна, въпреки че слънцето е много по-ниско, разясни Рачев.

Той разяснява и пожарите в прилежаща Гъция: „ Много огромен е пожарът в региона на Александруполис. Посоката напразно е от североизток, вследствие на това пожарът не доближи границата на България. Тези дни вятърът ще отслабне и пожарникарите ще си свършат работата. Там е ужасно, има починали хора ”, разкри метеоролгът. „ При всички положения и в останалата част на Гърция, където има също доста пожари, се разбра, че 99% са с човешко присъединяване, несъзнателно или в множеството случаи с цялостен предумисъл ”, описа Рачев.

" Това не се диша, това е тотално замърсяване. Хората, които се борят с пожарите са сложени пред доста високи рискови фактори. Това е лекомислен пожар, горят горната част на дърветата, този пожат не се гаси. Разпространява се с 30 км в час. Само просеките му пречат. Гори смолата, а не самото дърво ", изясни той.

И предвижда още, че над Западна Европа е относително по-хладно, а от юг идва топъл въздух. Балканите са затиснати от топла вълна.

Август месец е с градус 1.3 е над нормата, а по отношение на предишния век е с 3 градуса над нормата, означи още Рачев.

Климатологът разяснява и бурята с градушка, застигнала Горна Оряховица.

" В Горна Оряховица казусът е относително местен, затисна ги ядро, релефът сътвори опция за това мощно подуване на водата. Мисля, че нещата ще се подобрят, тъй като там не се чакат основни превалявания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР