Лятото на 2023-а година бе доста динамично и интересно за

...
Лятото на 2023-а година бе доста динамично и интересно за
Коментари Харесай

Георги Симеонов – JJ се завръща на музикалната сцена с песен, посветена на мира

Лятото на 2023-а година бе много динамично и забавно за атрактивния реализатор. Пътешествието му мина през няколко страни, където съумя да съчетае работните си задължения с неофициални срещи и отмора.

 

Самият той признава, че артистичният свят минава през големи провокации. Последствията от Covid-19-пандемията постепенно отшумяват, само че катаклизмите и споровете, които раздрусват света отекват надълбоко в душата на всеки създател.

 

„ Написах тази ария за Деня на Мира с вярата да допре сърцата на хората и те да имат една цел - Мир на Земята. Повече от една година сме очевидци на братоубийствената война сред руснаци и украинци. Всеки ден умират хиляди хора. Време е да мислим със сърцата си и  всички да помогнем да има мир. Гласът на сърцето ми приказва, че единствено когато има мир, има обич и наслада. Има Живот! Мирът е Живот! Войната е гибел! Никой не е в сигурност, до момента в който всички не сме в сигурност! Моят апел е да се опитаме да преодолеем войната, апелирайки пред целия свят за  мир! “ – споделя с болежка в сърцето Георги Симеонов.

 

Песента е на британски и е отдадена на Международния ден на мира, който светът празнува на 21-и септември. Общото заседание на ООН на своята 57-а среща през 1981 г. обявява третия вторник на всеки септември, деня на откриването на Общото заседание, за „ Международен ден на мира “. Години по-късно с решение на Общото заседание от 7 септември 2001 година и под номер A/RES/55/282 21 септември е признат за Ден на мира.

 

В Деня на мира Организацията на обединените нации има за цел да увеличи осведомеността за предотвратяването на спорове и построяването на мира по света. Всеки 21 септември „ Камбаната на мира “ бие в централата на Организация на обединените нации. Построена от Япония, с цел да означи „ филантропичното “ кръвопролитие във войните, тази камбана е отлята от монети, дарени от деца от всички континенти като се изключи Африка, и е подарък от Асоциацията на Организация на обединените нации на Япония като „ увещание за човешката цена на войната “; надписът в профил гласи: „ Да живее абсолютният международен мир “.

 

Текстът на Let’s think with our hearts! е дело наГеорги Симеонов - JJ. Върху музиката той работи с  Лукас Оскар, който е и музикален продуцент на плана. Аранжиментът е дело на Борислав Миланов,  Лукас Хилендбранд.

 

Премиерата на лирикс-видеото към Let’s think with our hearts бе на 21-и септември в You Tube канала на Георги Симеонов – JJ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР