Лятото и зимата са двата сезона, в които трябва да

...
Лятото и зимата са двата сезона, в които трябва да
Коментари Харесай

Какво не бива да оставяме в колата през лятото

Лятото и зимата са двата сезона, в които би трябвало да имаме нараснало внимание за доста повече неща. Температурите оказват своето въздействие върху разнообразни аспекти от живота ни и могат напълно да объркат всекидневието. А в този момент ще споменем малко повече за взаимоотношението кола - горещина .

Автомобилът се трансформира в наш най-хубав другар през топлите месеци. Именно тогава пътуваме най-вече и надлежно прекарваме най-дълго време в транспортното средство . Ако то към този момент е наш втори дом, евентуално не се замисляме много-много какво вършим в него.

Но постоянно би трябвало да имаме поради няколко правила, свързани най-много с това какво не е добре да оставяме за по-дълго време в колата. Тези препоръки са не по-малко значими от този тя да е постоянно механически изправна.

Деца

В някои страни могат да ни арестуват, в случай че си позволим сходно безчинство. Въпреки че у нас едва ли ще се случи, отново не е добре да оставяме децата в колата, когато на открито е топло.

 Снимка 372748

Причината е точно температурата на въздуха, която се повишава фрапантно и доста бързо в малко пространство , като купето на автомобила. Дори да отидем небрежно до магазина, престоят в нагорещена кола, изложена на слънчева светлина, може да се окаже и съдбовен.

Същото предписание важи и за домашните любимци.

 Снимка 372746

Пластмаса

Вероятно на вратата на колата имаме бутилка с минерална вода. Ако е пластмасова и не е от скоро, най-добре незабавно да се озове в боклука. При по-висока температура пластмаса отделя нездравословни субстанции, които са канцерогенни. Същото важи и за всевъзможни опаковки от този материал.

Лекарства

Ако ни прилошава, до момента в който се возим, или сме оставили други медикаменти за незабавни случаи в жабката, по-добре да не разчитаме на тях. А още по-добре е и да не ни се постанова да стигаме до помощта им.

Но е значимо да знаем, че медикаментите понижават своята резултатност , когато се съхраняват тук-там с висока температура. С две думи - стават непотребни.

 Снимка 372750

Телефон и техника

Едната причина са крадците, които доста ще се зарадват да видят по какъв начин безгрижно сме си оставили джаджата на седалката или таблото. Ако въпреки всичко оцелее от набезите им, не е несъмнено, че ще успее и на високите температури в купето.

Те унищожават на първо място батериите на устройствата , само че и другите техни съставни елементи. Затова най-добре телефонът, таблетът и преносимият компютър да са постоянно с нас. Или някъде на хладно.

Слънчеви очила

Какво по-логично от това да имаме един чифт в колата, с цел да са ни постоянно подръка, когато караме в слънчево време? Да, разумно е, само че не и практично, тъй като аксесоарът може да се окаже негоден.

Рамките на очилата също няма по какъв начин да бъдат пощадени от високите температури. Така че, в случай че оставяме чифт в колата, дано най-малко да бъде някой, който няма да ни е гняв, в случай че отиде на боклука.

Алкохол

Ако обичаме да си пийваме бира, изключително през лятото, не е добре тя много-много да се застоява в колата. Не единствено, че се стопля и не става за консумация, само че и се скапват вкусовите й качества . И след това става единствено за боклука.

 Алкохолът и въздействието му през горещите месеци
Напиваме ли се по-бързо, когато е горещо

За лятото и чашките допълнително

Бутилка вино в колата също е вид единствено при бързо превозване до хладно място. В противоположен случай и нея ще я сполети същата орис, както й бирата - няма да става за нищо, написа Bussiner Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР