Лятото и горещото време вече са ни като далечен спомен.

...
Лятото и горещото време вече са ни като далечен спомен.
Коментари Харесай

Най-добрите плажове в света за 2018 г.

Лятото и горещото време към този момент са ни като отдалечен спомен. Но в този момент пък е моментът, в който излизат класациите за най-хубавите плажове в света.

 Най-добрите питейни заведения в света за 2018 година
Най-добрите питейни заведения в света за 2018 година

Кои влизат в челната десятка

Сайтът за пътувания Flight Network се е допитал до над 1200 публицисти, редактори, блогъри и организации, с цел да дефинират дружно най-хубавите плажове в света за 2018 година Сред критериите са непорочност на пясъка и водата, досегаемост и хубостта на природата, която ги заобикаля. Списъкът е много дълъг, ето за какво ние ще се спрем на първите пет.

5. Tulum Beach

 Снимка 392017

Плажът е в Мексико, наоколо до град Канкун. Средната годишна температура е към 28 градуса, което си е много, само че пък на нас ни се вижда райско. В непосредственост до плажа има капанчета и заведения за хранене, който са изцяло задоволителни за базовите ни потребности на място, което е целунато по този метод от природата.

4. Praia do Sancho

 Снимка 392019

Закътан в архипелага Фернандо де Нороня, на към 350 километра от Бразилия, този плаж е плод на вулканичната активност в района. И тъй като туризмът тук не е чак толкоз добре развъртян, природата е в много диво положение.

Това обаче затруднява и достигането до плажа, като се постанова нанагорнище, а след това и слизане по тесни стълби, само че сигурно си заслужава. Средната годишна температура е 27 градуса.

3. Hidden Beach

 Снимка 392025

Hidden Beach се намира на остров Палаван, Филипините, а междинната годишна температура тук е 25 градуса. Името му не е по никакъв начин инцидентно, тъй като да се стигне до него си е същинско премеждие. Това може да се случи единствено с лодка, като наоколо има и редица пещери, които също могат да бъдат посетени.

2. Whitehaven Beach

 Снимка 392039

Отиваме наоколо до Австралия, където на остров Whitsunday се намира един в действителност съблазняващ плаж. Средната годишна температура тук е 27 градуса. Но не това е най-важното, тъй като човек остава безгласен, когато пред него се ширне плажът и солената вода на океана, а зад него останат тропическата гора и планинските възвишения.

1. Shipwreck Beach

 Снимка 392041

Известен още като плажът Навагио е на остров Закинтос. Той безусловно е обкръжен от високи скали, което прави достигането му по суша невероятно. Дестинацията обаче става все по-популярна, което значи, че сигурно няма да сме сами, в случай че решим да го посетим. Средната годишна температура тук е 19 градуса.

 Кои са най-хубавите самолетни компании в света
Кои са най-хубавите самолетни компании в света

Топ 5 на превозвачите с най-качествени услуги
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР