Лятото е в разгара си и почти всеки от нас

...
Лятото е в разгара си и почти всеки от нас
Коментари Харесай

Ако искате меки като на бебе стъпала, доверете се на тези два натурални продукта

Лятото е в разгара си и съвсем всеки от нас към този момент е заменил затворените обувки с джапанки, сандали и всевъзможни други отворени модели. Когато обаче кожата на стъпалата е твърда, груба и напукана, това може да ни лиши от комфорта да разхождаме обичания си чифт с нас.

Съществуват безчет трикове, успяващи да спомогнат за омекотяването на петите и поддържане на положителния им тип.

Много е значимо всякога, щом посещавате банята, да употребявате пемза или пила за пети. За да са резултатите още по-добри, прилагайте въртеливи придвижвания. Така ще съумеете да премахнете оптимално мъртвата кожа и ще подготвите стъпалата за последваща процедура, която да ги омекоти още повече.

Два са продуктите, с помощта на които петите ви ще бъдат подготвени за плажа. Това са медът и зехтинът. Истински подарък от природата. Те нямат аналог и са потвърдили позитивните си свойства.

Как да омекотим петите с мед и зехтин?

Много е елементарно. Дори бихме споделили обикновено. Както спомеханме и нагоре, нужно е до момента в който сте в банята, да търкате петите с пемза или пила. По този метод премахвате мъртвите кафези. Подсушете ходилата след баня и се отдайте на подобаващ релакс вкъщи.

Зехтинът е мощен естествен овлажнител. Единственото, което се изисква от вас да извършите, е да втриете зехтин в стъпалата и да обуете чорапи. Този обред е целесъобразно да се прави вечер преди сън.

На идната заран ходилата ще са неузнаваеми – меки и гладки като коприна. Дори няма да повярвате по какъв начин е допустимо това.
 Меки стъпала съвършени за плажа! Меки стъпала съвършени за плажа!
Лято е и ние обичаме да вървим боси, тъй като е топло и тъй като е прелестно. По тревата, по пясъка, по килима. Да вървим боси също така е пол...

Медът е също толкоз мощен овлажнител, колкото и зехтинът. Най-напред е нужно да смесите чаша мед с 4 литра вода и да извършите баня за краката. Стойте по този начин известно време, до момента в който потребните съставки не си свършат работата. След това подсушете краката и им направете натурален скраб с мед.

Смесете ¼ чаена чаша кафява захар, 2 с.л. мед, 2 с.л. кокосово масло и 3 капки ментово олио. С получения скраб започнете да масажирате краката.

Тази процедура освен ще отстрани мъртвите кафези, само че и ще ви разреши да се насладите на пети, меки като на бебе.

Погрижете се за вашите стъпала и си подарете удоволствието да носите обичаните си сандали или чехли, без да се притеснявате, че краката ви ще наподобяват зле в тях!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР