Лятото е сезонът, в който има изобилие от плодове и

...
Лятото е сезонът, в който има изобилие от плодове и
Коментари Харесай

Какви зеленчуци могат да бъдат съхранявани във фризер?

Лятото е сезонът, в който има обилие от плодове и зеленчуци. За страдание този сезон е къс. Хубаво е да запазим част от тези благосъстояния за зимата, когато ги няма. Един от методите да ги запазим е като ги замразим.

При замразяването си зеленчуците резервират своя усет. За замразяването е значимо зеленчуците да са здрави, да няма засегнато по тях. Ако има то наложително се отстранява. Зеленчуците, които ще се замразяват, би трябвало да се пресни.

За предпазване във фризера не са подобаващи зеленчуци, които имат високо наличие на вода. Всички останали са подобаващи за този тип предпазване.

Важно е зеленчуците да се прибират във фризера допустимо най-бързо откакто бъдат откъснати.

 Какви зеленчуци могат да бъдат съхранявани във фризер?

След като бъдат откъснати зеленчуците би трябвало да бъдат почистени, в случай че по тях има засегнато или развалено. Също по този начин би трябвало да се отстранят семките и дръжките, в случай че имат.

Хубаво е да си приготвите зеленчуците, тъй че да бъдат подготвени за приложимост. Тоест да си ги нарежете. По този метод ще бъде належащо единствено да ги размразите и незабавно ще може да ги употребявате.

Подходящи за предпазване във фризера са зелен фасул, моркови, чушки, зелен грах, лук, карфиол, царевица.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР