Лятото е сезонът на барбекютата на открито и избирането на

...
Лятото е сезонът на барбекютата на открито и избирането на
Коментари Харесай

Как правилно да избирате месо

Лятото е сезонът на барбекютата навън и избирането на вярното месо може да направи празненството ви съвършено. Но може да бъде мъчно да изберете най-хубавото месо.

Ще ви дадем 7 рекомендации от професионални готвачи за това по какъв начин да изберете най-хубавото месо:

1. Плътно и твърдо

Трябва да почувствате месото, преди да го купите. Професионалните готвачи предлагат да пипнете месото, преди да го купите. Студеното место не би трябвало да бъде меко. Мазнината е твърда, когато е студена, тъй че добре съхраняваното месо би трябвало да бъде твърдо. Същото важи и за пакетираното месо- то би трябвало да бъде твърдо и изсъхнало.

2. Трябва да бъде алено на цвят

Цветът на месото е нещо, което елементарно можем да забележим, а е извънредно значимо. Ако месото е по-светло алено, това значи, че е по-безвкусно. Хубавото месо в никакъв случай не е кафяво или сиво, даже по ръбовете. Огледайте добре парчето месо, преди да го купите.

3. Какво е яло животното?

Можете да попитате месаря или да потърсите тази информация на опаковката. Например, кравите, които са яли трева имат по-хубаво месо.

4. За какво ви би трябвало месото?

Преди да купите месо, би трябвало авансово да сте решили защо ще го ползвате. По-евтиното месо може да се нуждае от повече термична обработка. То обаче е по-удобно, в случай че желаете авансово да приготвите храната и да я съхранявате в хладилника. Като цяло, колкото по-опитни сте в готвенето, толкоз по-лесно ще можете да изберете хубаво месо.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР