Лятото е най-доброто време да изпълните всичките си планове и

...
Лятото е най-доброто време да изпълните всичките си планове и
Коментари Харесай

Как да подготвим колата за дълго пътуване

Лятото е най-хубавото време да извършите всичките си проекти и да организирате почивката си. Българите, макар компликациите към пандемията, могат да си разрешат авто туризъм на доста места. Но е значимо да вземете поради някои моменти, които ще приготвят колата ви за дълго пътешестване. Те наподобяват банални, само че е добре да си ги напомним.

Първоначално е належащо да ревизирате редовността на механизмите на вашия автомобил. Например положението на спирачките, целостта на гумите и налягането в тях при цялостно натоварване, както и равнището на техническите течности.

Важно е да ревизирате работата на климатика, като вземете поради температурата на открито през лятото. Кабината би трябвало да е с 10 градуса по-студена. Ако климатикът не дава отговор на стандартите, заредете го. Преди да тръгнете е добре да ревизирате периода на застраховката, съществуването на шофьорска брошура, ваучър, зелена карта и други документи.

Когато товарите багаж, уверете се, че не пречи на централното огледало за назад виждане. В същото време е значимо също по този начин да разпределите отмерено багажа по мярка в разнообразни отделения, като го фиксирате добре.

Препоръчително е да се наспите добре преди пътешестване, като изберете облеклата и обувките, които са най-удобни за вас. Носете си храна и питиета и не забравяйте комплекта си за първа помощ. Проверете дали в колата имате изправен пожарогасител, триъгълник за спешно прекъсване, жилетка за сигурност, фенерче и някои принадлежности.

Ако планирате да пътувате в чужбина, значимо е да проучите разпоредбите за придвижване на страните, през които ще пътувате. Препоръчително е да се види наличността на пътни автомагистрали, размера на таксите и дали има потребност от здравна застраховка или винетка. За улеснение на пътуването ви би трябвало да вършиме постоянни спирки, тъй че авансово изберете къде да спрете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР