Лятотo е най-чаканият сезон. Плаж, море, слънчеви лъчи – всичко

...
Лятотo е най-чаканият сезон. Плаж, море, слънчеви лъчи – всичко
Коментари Харесай

Какво да ядем през лятото, за да се чувстваме добре

Лятотo е най-чаканият сезон. Плаж, море, слънчеви лъчи – всичко е прелестно. През горещите летни дни хапваме по-леки храни и одобряваме повече течности. Това е напълно обикновено.

Често даже пропущаме хранене, защото не усещаме апетит. Колкото и горещо да е, обаче, храната е жизненоважна и не трябва да забравяме да похапваме, даже да е нещо малко и леко.

Лятото ни дава опция за това. Mагазините са цялостни със свежи зеленчуци и плодове, кои от кои по-вкусни и потребни.

През най-горещия сезон на организма са му нужни повече минерални соли и витамини. Чудесен избор са плодовете с повече водно наличие като любеница, праскови, пъпеш и други.

Ако предпочитате зеленчуци, заложете на краставиците – изключително подобаващ е тараторът. Ще се разхладите задоволително, а и киселото мляко ще ви даде опция да си набавите нужните белтъчини и минерали. Друг зарзават, който ни дава летният сезон, са доматите.

 Какво да ядем през лятото, с цел да се усещаме добре

Тъй като лятото е въпреки всичко разтоварващ сезон във връзка с храната, би трябвало да се понижи използването на мазни меса и кореноплодните зеленчуци, както и бобовите култури. Изключение вършат грахът и зеленият фасул.

По отношение на подправките най-подходящи са магданозът и копъра. Избягвайте използването на черен пипер и джинджифил. Ако желаете да похапвате месо, заложете на леките меса, да вземем за пример пилешко. Друго, без което лятото на минава, е потреблението на риба.

През летния сезон прясната риба е в обилие. Киселото мляко е уместно за разхлаждане. Не единствено под формата на таратор, айрянът също е положително решение.

Различни сокове и фрешове ще утолят жаждата ви, а и ще прибавят нужните съставки, от които се нуждае организмът. Не забравяйте и потреблението на вода – без значение какво сте хапнали, водата е незаменима за вашия организъм.

Плодова или зеленчукова салата, печена риба, доста кисело мляко, вода и фрешове – идеалната композиция за лятото. Освен, че ще се чувствате разтоварени, ще влезете и в съвършена форма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР