Лятото е на прага, температурите навън стават все по-високи, а

...
Лятото е на прага, температурите навън стават все по-високи, а
Коментари Харесай

Как да трансформираме терасата за предстоящото лято

Лятото е на прага, температурите на открито стават все по-високи, а ние към този момент нямаме самообладание за прохладните летни вечери, прекарани с другари на по чаша обичано пиво. Идва времето на дългите разходки, излетите измежду природата и.

Именно за третото ще си поговорим през днешния ден, защото не всеки дом разполага с огромен двор или градина. В такива случаи  балконът  идеалното място, на което да се отпуснете след претрупан ден или да организирате сантиментална вечеря с половинката.

Знаем обаче, че огромна част от българите употребяват тераса та си за депозиране на разнообразни движимости и визията им надалеч се разграничава от разбиранията за жанр и уют. Затова ще ви дадем няколко хрумвания по какъв начин да освежите тераса та си за лято то, тъй че да я превърнете в прелестен ъгъл за отдих. Отървете се от всичко ненужно и последвайте стъпките:

Декоративна настилка

За да се сдобием с хубав балкон, би трябвало да стартираме от основата. Подът е от главно значение за цялостната визия, която бихме желали да реализираме. На пазара се оферират разнообразни по тип декоративни настилки, които доста могат да освежат образа на тераса та даже сами по себе си.

 2361808

Можете да заложите на дървен под или пък на настилка, наподобяваща трева, която ще сътвори чувството, че сте измежду природата. Някои хора избират килим в ретро жанр.

 2361802

Кресла/пуфове и масичка

 2361806


След като сме сложили подовата настилка е време да преминем и към мебелите. Някои хора избират меки кресла, а други залагат на плетени пуфове в бохо жанр. Добър вид са и сгъваемите столчета, които са комфортни за предпазване и са подобаващи за по-ограничени пространства. Комбинирайте с компактна масичка, по отношение на размерите на вашата тераса.

Възглавнички/одеяло

 2361805


Идва и обичаната ни част -тази, обвързвана с декорацията. Стилните кресла и столчета имат потребност от още един спомагателен подробност, с цел да блеснат изцяло. Говорим за декоративните възглавнички, които можете да подменяте съгласно настроението си и да създавате разнородни комбинации. Не забравяйте и лекото одеялце, с което да се завиете в някоя по-хладна вечер.

Лампички/фенери

 2361803


Красивите светлини са способни да трансфорат тераса та ви в баснословен пейзаж. Можете да разположите лампички или фенери по продължението на перваза или пък да поставите декоративни бурканчета с ароматни свещи.

 2361804

Саксийни цветя

Балконът ви може да придобие тип на градина, в случай че го декорирате със саксийни растения в красиви кашпи. Могат да бъдат обемни и високи като Дифенбахия, Фикус Бенджамин и други, само че пък можете да заложите и на дребни кактусчета или разноцветни хортензии. Ако лък не ви бива в развъждането на цветя, добър вид са изкуствените растения, които изискват единствено да ги почиствате от прахуляк понякога.

 2361801

Бонус:  Ако държите всеки подробност да е изкусен до дъно изберете и красива посуда и принадлежности за незабравимите летни вечери с другари. В случай че постройката, в която живеете го разрешава, можете да инсталирате дребна скаричка, на която да приготвяте вкусотии за всеки усет. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР