Лятото е чудесно време за плажове, но не само -

...
Лятото е чудесно време за плажове, но не само -
Коментари Харесай

Няколко идеи за планински преходи, които да опитате

Лятото е отлично време за плажове, само че освен - може да бъде ужасно време и за планински преходи. В тази публикация ще ви разкажем за няколко такива, които може да извършите. 

1) Преход до Рилските езера

Рилските езера станаха изключително известни през последните няколко години. И това не е инцидентно. Това към момента си остава едно от най-красивите места в България. Единствено молим като ходите да пазите природата и да не влизате в езерата, тъй като това ще наруши екосистемата им. Може да изберете по-лесната версия и да се качите на лифта или да извършите дългия преход, който включва по-дълго нанагорнище без лифта. Вие избирате. 

2) Изкачване на Мусала 

Изкачването на връх Мусала е чудесна концепция за лятото. Може да го комбинирате с Рилските езера, само че е значимо да си оставите време за отмора сред двата прехода. Винаги може да извършите единствено нанагорнище на Мусала. Добрата вест е, че преходът разрешава и на хора, които не са добре тренирани да го създадат, само че въпреки всичко не подценявайте планината. 

3) Кончето в Пирин

Кончето е постоянно добра алтернатива за всички хора, които имат малко по-високо равнище като планинари. Добре е да проучите прехода и се надявам да не ви е боязън от високо. 

4) Преход до хижа " Рай "

Нека отидем до Стара Планина с един типичен преход от Калофер до хижа " Рай " и един от най-красивите водопади в България - Райското пръскало. Може да пренощувате в хижата и да се насочите към връх Ботев и по-късно да се върнете назад в града на Ботев. 

Бонус концепция - преходи във Врачанския Балкан. 

Врачанският Балкан е прелестен и си коства да бъде прегледан от допустимо най-вече хора. Това, което може да извършите е да влезете в уеб страницата на дирекция " Врачански Балкан " и да разгледате другите направления. Има преходи от два часа до през целия ден - за всеки усет по нещо. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР