Лято, море, слънце и... парче студена и свежа диня. Освен

...
Лято, море, слънце и... парче студена и свежа диня. Освен
Коментари Харесай

Августовска свежест: 4 лесни коктейла с диня

Лято, море, слънце и... парче студена и свежа любеница. Освен че е вкусна, динята се оказва и извънредно потребна за здравето, написа „ Хелт “. Тя е един от най -красивите, вкусни и занимателни плодове, на които да се насладите. Предлагаме ви 4 свежи и лесни предписания с динята, които да опитате с компания в горещите августовски вечери.

1. " Чаша любеница "

Продукти: дребна любеница - към 1,5 кг, 300 г замразени плодове по желание, 200 г замразени малини, 1-2 ч. ч. газирана вода, 4-5 суп. лъж. сироп, свежи пладаве за декорация

Приготвяне: Динята се почиства от семките. Водата се изстудява. Всички артикули се слагат в блендер и се разрушават до еднаквост. Сервира се в охладени чаши като украсите с пресните плодове, нанизани на клечки.

2. Алкохолно фрапе от любеница

Продукти: 1 кг любеница (само меката част), 150 г захар, 300 г изстудена водка

Приготвяне: Захарта се залива с 600 мл вода и се слага на котлона. Загрява се при непрестанно бъркане до момента в който захарта се стопи. Дръпва се от огъня и се оставя да изстине. Динята се нарязва на кубчета, почиства се от семките и се разрушава с блендер до еднаквост. Оставя се в хладилника за 1-2 часа. Готовото фрапе се разбърква и се разлива в чашите. Във всяка чаша деликатно се сепва по 50 мл водка. Сервира се незабавно!

3. Ментов коктейл с любеница

Продукти (за 1 чаша): 150 мл динен сок, 4-5 листа мента, 1 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. лимонен сок

Приготвяне: Как да приготвим сок от любеница: Сърцевината на динята се изважда и се нарязва на случайни части. Почиства се от семките и се прекарва през ситно решето. Полученият сок се разлива в охладени чаши.

На дъното на чашата се слагат 4-5 листчета мента.

Отгоре се изсипва захарта и с дръжката на ножа се прави " кладенче " в нея. Внимателно се прибавят лимоновият и диненият сок.

4. Коктейл от любеница и банан

Продукти: 400 мл сок от любеница, 4 банана, сок от 4 лимона, 120 мл водка, 100 г захар

Приготвяне: Разбъркайте захарта със 150 мл вода и поставете на котлона. Без да разбъркате, оставете сиропа да кипне и варете на слаб огън още 5 минути. Изстудете до стайна температура. Бананите се почистват и нарязват.

Разбийте в блендера, като добавите динения и лимоновия сок, водката и захарния сироп. Когато сместа стане еднородна, се разлива в изстудени чаши. Добавя се лед.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР