Лято 2018 пристигна“ в Камчия“Санаторно-оздравителният комплекс Камчия“ откри летния туристически

...
Лято 2018 пристигна“ в Камчия“Санаторно-оздравителният комплекс Камчия“ откри летния туристически
Коментари Харесай

Камчия открива летния туристически сезон на 1 юни


Лято 2018 „ дойде “ в „ Камчия “

Санаторно-оздравителният комплекс „ Камчия “ откри летния туристически сезон 2018!



В прелестния празник, който по традиция се организира на 1 юни - Международния ден на детето, участваха дребни и огромни посетители на комплекса.

Живка Костадинова – зам.-кмет на Община Аврен, поздрави „ Камчия “ като Международната столица за детски и юношески отдих. Прекрасно и безвредно лято, пожела Манол Чобанов – зам.-изпълнителен шеф на „ Камчия “.



Празникът продължи с морско кръщение за най-малките, с доста игри, песни и изненади. Спецален посетител бе артистът Теди Генев, а сладоледена компания „ Алджида “ зарадва всички деца със сладолед.

За Лято 2018 Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» обезпечи за лична сметка на плажа 5 водноспасителни поста със 17 висококвалифицирани спасители, медицински екип - доктор и здравна сестра, медицински пункт с опция за оказване на неотложна помощ, реанимационен автомобил. Съвместно с Община Аврен всекидневно се прави разчистване и сметосъбиране.

И през този деен туристически сезон «Камчия» ще посрещне посетители от над 70 страни по света. Комплексът чака увеличение на растежа на туристите от България, Русия и други страни на Европа. Традиционно в последните години е максимален броят на гостите от България.

Комплексът е желана дестинация за детски отдих – просветителни, креативен и спортни лагери; фамилни ваканции; културни и просветителни мероприятия; спорт и здраве, бизнес и конгресен туризъм. Расте и ползата към балнео и морелечебен туризъм в «Камчия» - до месеци комплексът ще употребява термоминерална вода с отлични лечебни качества от водоизточник в региона, за който са получени всички нужни позволения и заплатени концесионни такси.

В богатия културен календар за Лято 2018 са включени доста концерти, театрални и кино постановки, балет, срещи с забавни персони. Детското придвижване и фестивал «Звездите на Камчия», който се организира под знака на UNESCO ще означи 10-годишен празник. Творческата промяна и фестивал „ Заедно в 21 век “ ще събере най-популярните хорови колективи от България, Русия и Европа. Младежки спектакъл ще гледаме в границите на Международната школа за спектакъл на съветски език и немската групировка „ Сценариум “. На състезателен лагер ще се съберат над 1200 състезатели по киокушин карате, волейболната академия „ Стойчев – Казийски “, грации от клубове по художествена гимнастика и всички типове плувни спортове.



Първата детска лагерна промяна „ Земята – нашият дом “ стартира на 4 юни, в нея ще се включат над 200 деца от Русия и България, които имат интерес към съхраняването и опазването на природата. Младите откриватели ще търсят връзките сред Човека, Земята и Космоса посредством игри, походи и опити.

Още на 8 юни децата ще имат неповторимата опция да поддържат връзка с космонавтите, взели участие във втория руско-български галактически полет, които ще отбележат 30-годишнината от събитието. „ Камчия “ ще събере всички български космонавти – Георги Иванов, Александър Александров и Красимир Стоянов, като с тях ще бъде и великият съветски космонавт Виктор Савиних – участник в три галактически експедиции, измежду които втория българо-руски полет и задачата за спасяването на галактическия транспортен съд „ Салют 7 “.

Комплексът посреща новия летен сезон като единствения български пълновръстен член на Международната асоциация на детските лагери (ICF), в която членуват над 4300 организации от 90 страни по света. В края на предходната година „ Камчия “ бе оповестена за най-зелената туристическа компания в България за грижите за запазване на околната среда. Комплексът е сертифициран по европейските стандарти за запазване на околната среда и има екосертификат ISO14001.

 

Заповядайте и Вие! Очакваме Ви!

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР