Лятното кино в двора на Гьоте-институт продължава ежеседмичните си прожекции

...
Лятното кино в двора на Гьоте-институт продължава ежеседмичните си прожекции
Коментари Харесай

Кино на открито в двора на Гьоте-институт и през септември

Лятното кино в двора на Гьоте-институт продължава ежеседмичните си прожекции и в първия месец на есента с програмата си " Диви класики " и колаборация със " Sofia Art Week “.

Кино в двора: стратегия септември 2020

03.09., 20:30 ч. „ Lola rennt (82’, 1998, Германия, реж. Том Тиквер)

10.09., 20:00 ч. „ Soul Kitchen (99‘, 2009, Германия, реж. Фатих Акин)

17.09., 20:00 ч. „ Victoria “ (140‘, 2015, Германия, реж. Себастиан Шипер)

24.09., 18:00 ч. Програма от „ Sofia Art Week “ и прожекция на кино лентата " Schwarze Schafe (94‘, 2006, Германия, реж. Оливър Рис)

* Всички прожекции от програмата на HOFKINO са безвъзмездни и налични единствено с предварителна регистрация.

В последните топли вечери от годината дворът на Гьоте-институт ще посвети екрана си на известни игрални филми, станали обичани на немската аудитория със своите откровени юношески послания и новаторската разказваческа техника. Прожекциите ще бъдат предхождани от сетове на немски диджеи и ще завършат с стратегия, курирана от „ Sofia Art Week “ на 24-ти септември.

„ Дивите класики “ стартират на 3.9. с филмовия пробив на Том Тиквер " Бягай, Лола " (1998) , в който Франка Потенте се бори за ориста на приятеля си в три разнообразни измерения, изменящи се съгласно нейните решения. Култов портрет на Берлин и едно цяло потомство рейв-култура от последното десетилетие на хилядолетието.

На 10.09. от 20:00 часа ще се потопим в колоритните картини и меките звуци на една от най-известните кухни в света – „ Храна за душата “ (2009) е кухнята, в която млад грък се бори за фантазиите и бъдещето си. Когато пътят му се пресича с престъпно проявения му брат, съмнителни иневстори и вманиачен готвач, неповторимата комбинация от цветове, мелодии и чудновати подиуми е налице.

Заснет в един единствен кадър, " Victoria " (2015) споделя за срещата на младо момиче, едвам преместило се в Берлин с няколко момчета, които забъркват себе си и нея в смразяваща кръвта гонка из града, пробвайки се да изпълнят поръчка и завоюват пари непременно. Един екшън-трилър със светкавична скорост и несравним интензитет, подбуден от само по себе си операторско майсторство.

Програмата на 24.9. , курирана от „ Sofia Art Week “, стартира в 18:00 часа и включва осъществяване на немска йодел-група „ My heart is Full of Love “, пърформанси на актьори от Берлин, премиера на късометражния биографичен филм " Войн/ Voin " и прожекция на кино лентата " Черни Oвце " (2006) – едно пънк-анархистично кино прекарване, пресъздаващо духа на Берлин в най-автентичния му тип посредством черно-бели епизоди, разказващи за премеждията в всекидневието на лудите му герои.

Входът за всички прожекции на " Кино в двора " е свободен . Необходима е предварителна регистрация – за записвания следете страницата на института във Facebook , както и уеб страницата на Гьоте-институт. За да получавате регулярно месечната ни стратегия и информация за събития, можете да се абонирате и за месечния ни бюлетин тук.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР