Лятна академия за деца и ученици организира за 14-и път

...
Лятна академия за деца и ученици организира за 14-и път
Коментари Харесай

Лятна академия в НХА образова деца и ученици

Лятна академия за деца и възпитаници провежда за 14-и път Националната художествена академия в София с поддръжката на Столичната община -  Календар на културните събития на Следствен отдел към окръжна прокуратура за 2023 година Тя ще бъде открита на 1 август в 9 ч. Ръководител на плана е Мария Ландова, научи ДУМА от Диди Спасова, специалист връзки с обществеността на НХА.
През целия август ателиетата на Академията - към този момент на две местоположения - ще се изпълнят с пъстри цветове и креативен страсти. Тази година част от ателиетата ще се организират в постройката на Факултета за приложни изкуства на бул. " Цариградско шосе " 73.
Децата, разграничени в две възрастови групи - от 6 до 10 години и от 11 до 18 години, ще работят както с сегашни студенти (бакалаври, магистри и докторанти) от разнообразни специалности в НХА, по този начин и с алумни на Академията, приключили втора компетентност " Теория и процедура на художественото обучение ".
Дейностите, проведени в границите на плана, дават опция за приемане на базови познания и умения. Ще се проведат и креативен ателиета по академично изобразяване, живопис, графика, статуя, илюстрация, комикс, керамика, мозайка, витраж, икона, кукли и куклена къща, Еколандия, краснопис, дизайн - преработване, анимация, декупаж, сценография, мода, текстил, куклен спектакъл и компютърна графика за по-големите възпитаници.
Освен визитите в галерии и музеи, ще се осъществя и пленер " Рисуваме София " в парковe и градски пространства. В програмата на уъркшопа са планувани срещи с одобрени актьори, измежду които детската писателка Юлка, аниматорите и създатели на комикси Пенко и Сотир Гелеви, художниците Калия Калъчева, Мина Златева и Нора Ампова. Анжела Минкова ще запознае участниците с античната арабска техниха за изобразяване върху вода " Ебру ", Златка Андреева ще показва основаването на ръчна хартия, Уша Цонкова ще води часове по снимка. 
Творческата стратегия тази година е отдадена на 100-годишнината от рождението на епохалния български илюстратор Любен Зидаров, илюстрирал цялата българска и международна класика за деца, като е планувана среща с неговия наследник Филип Зидаров - изкуствовед, и с внучката му Андрея Зидарова - възпитаничка на НХА. За по-големите участници (между 15 и 18 години) Лятната академия предлага специфична стратегия. 
В края на август ще бъдат показани на галерия най-хубавите творби, осъществени по време на плана. Децата, взели присъединяване в Лятната академия през целия й интервал, ще получат документ с ваучер за отстъпка от таксите за идващото издание. Специален диплом за присъединяване ще получат децата, присъстващи на заключителното празненство. 
Всички условия за присъединяване, такси и така нататък може да се намерят в уеб страницата на НХА. Предварително заплащане на такси - на 27, 28 и 31 юли.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР