Лувърът в Париж отвори врати за посетители след три месеца

...
Лувърът в Париж отвори врати за посетители след три месеца
Коментари Харесай

Лувърът отвори врати

Лувърът в Париж отвори порти за гости след три месеца спиране, само че напорът от туристи се чака по-късно със завръщането на чужденците, съобщи Агенция Франс Прес.

Музеят загуби повече от 40 милиона евро доходи по време на ограниченията за изолираност поради новия ковид. 75 % от посетителите му преди бяха чужденци. Сега обаче единствено европейци могат да се завърнат, само че ще бъдат пропускани " като през капкомер ".

Подобно затваряне на музея не е имало от Втората международна война.

Снимка: EPA

Ръководството чака три сложни години, откакто през 2020 година продадените билети ще са доста по-малко от върха от 10 милиона през 2018 година Обикновено музеят приема към тридесет до четиридесет гости на ден.

Първите гости влязоха в 10 ч. Санитарните ограничения от дълго време са премислени.

Снимка: EPA

Достъпът ще е единствено през пирамидата - с три опашки. Едната е за резервиралите билети с дата и час по интернет, другата - за създалите си резервация за по-късен час, а третата за разчитащи на шанса да има свободни места. Всички би трябвало да са с маски. Гардеробът ще остане затворен.

Първите 7400 билета, пуснати за продажба онлайн в понеделник, бяха изкупени още в първите часове на деня, заяви ДПА.

" Джокондата ", Нике от Самотарке, " Свободата води народа ", " Салът на Медуза ", Венера Милоска, бижутата на короната и други съкровища - най-посещаваните зали ще бъдат отворени, както и по този начин харесваните от французите експозиции за Древен Египет, Древна Гърция и Рим.

Снимка: EPA

Около 30 % от сбирките като френска ренесансова статуя или изкуството на Азия, Океания и Америките, ще останат закрити.

При по-малкото гости разходката им залите ще е доста по-приятна.

Сини стрелки ще демонстрират маршрута, без опция за връщане. Пред " Мона Лиза " са сложени точки, с цел да може посетителите да я съзерцават, спазвайки физическа отдалеченост.

Снимка: EPA

Груповите визити с външни екскурзоводи може да са до 25 индивида, като гидовете би трябвало да са с каски и микрофони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР