Луси Летби: Запитването да стане задължително след обаждания от семейства на опечалени

...
Имаше опасения, че незадължително запитване ще бъде неадекватно“, ще му
Коментари Харесай

Имаше опасения, че незадължително запитване ще бъде „неадекватно“, ще му липсват „зъби“ и няма да има „способността да накара хората да отговорят [те] въпросите", които членовете на семейството имаха.

Правителството нареди независимо разследване по-рано този месец, след като Летби беше признат за виновен в убийството на седем бебета и опит за убийство на други шест, докато работеше като неонатологична медицинска сестра.

Тя беше осъдена на 14 и никога няма да напусне затвора.

Министрите казаха преди това, че „след внимателно обмисляне“ е проведено незадължително разследване на обстоятелствата в болница „Графиня на Честър“ смятан за най-подходящия вариант".

Обявявайки промяната на законово разследване, г-н Баркли каза пред репортери: „Това са наистина ужасяващи престъпления и моите мисли остават със семействата.

< p class="sdc-article-related-stories__link-text"> Правилата за принуждаване на престъпниците да присъстват на произнасянето на присъдите си - докато правителството разкрива нови планове

Прочетете повече:
Престъпниците трябва да бъдат принуждавани да присъстват изслушвания за присъди или изправени пред по-дълъг затвор според плановете на правителството
Правилата за принуждаване на престъпниците да присъстват на произнасянето на присъдите си - докато правителството разкрива нови планове

„Искахме да обсъдим условията на разследването със семействата, това направих аз и се замислих върху коментарите, които те направиха.

„Има различни начини за запитвания, които носят предимства и недостатъци, така че след като обсъдихме това със семействата, е ясно, че предпочитанията им са за законово разследване и това е, което правителството сега ще направи."

Г-н Баркли потвърди, че разследването ще бъде ръководено от съдия и че се надява да обяви кой ще бъде съдията "много скоро".

Сред имената, които призоваха за законово разследване, беше омбудсманът на здравните служби Роб Беренс, който каза, че опасенията, повдигнати относно Летби, не са взети предвид поради „отбранителна култура“ в NHS, която поставя „репутацията на доверие над безопасността на пациентите".

Г-н Беренс каза пред Sky News, че не е убеден, че докладът за пропуските в болницата "Графиня на Честър" ще предотврати повторение на още един скандал с майчинството в бъдеще, освен ако не бъдат предприети бързи действия взети за налагане на системна промяна.

„Мисля, че само поръчването на доклади и надеждата, че ще бъдат изпълнени, не е отговорът“, каза той.

„Не се интересувам от обвинения . Знаеш ли, съдилищата са за вина. Те направиха това в случая Letby.

„Това, което искам да се случи, е, че има поука от факта, че тук и другаде бордът не успя да се намеси, когато имаше възможност да го направи , че висшите мениджъри са имали нагласата, че начинът да се справят с това е да кажат „не“, това не е проблем.“

Съобщението на здравния министър идва, след като правителството потвърди, че в Англия ще бъде въведен нов закон и Уелс, които ще принуждават престъпниците да присъстват на съда, докато присъдите им се четат, или ще бъдат изправени зад решетките по-дълго, ако откажат да седнат на подсъдимата скамейка.

Съгласно плановете на съдиите ще бъдат дадени нови правомощия да издават заповеди , които ще решат дали искат да го издадат.

Промяната също така ще позволи на служителите в ареста да използват „разумна сила“, за да накарат нарушителите да се появят, „което означава, че ще бъдат положени всички усилия жертвите и техните семейства да видят раздадено правосъдие".

Затворническият персонал и служителите в ареста ще бъдат оставени да решат дали използването на сила е разумно и пропорционално във всеки случай.

Въпреки това, графикът за законодателството, който трябва да бъде все още не е ясно - г-н само каза, че това ще се случи на новата сесия на парламента, започваща през есента.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР