Лунната диета е детокс режим, който е базиран на фазите

...
Лунната диета е детокс режим, който е базиран на фазите
Коментари Харесай

Лунна диета за май

Лунната диета е детокс режим, който е основан на етапите на Луната – новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. В рамките на 24 часа от настъпването на съответната лунна фаза, се употребяват единствено вода, чайове, фрешове от плодове и зеленчуци. Не се позволяват сол, захар, мед, млечни и твърди храни, алкохол, тестени произведения.

По време на лунната диета тялото отстрани отрови и може да се разделите с 1 до 3 кг непотребни течности. Всеки минава друго през този детокс режим. Някои го понасят леко, при други има леко зашеметяване. В такива случаи може да се хапне по-захарен плод да вземем за пример. Появата на главоболие, което е особено за редица очистващи режими е естествена реакция на организма, когато се детоксикира.

Въпреки това, в случай че ви прилошее мощно, би трябвало неотложно да прекратите диетата. Също по този начин в случай че имате болести е значимо преди този момент да се допитате до доктор. Лунната диета не е подобаваща за бременни, кърмещи, за хора с съмнения в кръвното налягане и кръвната захар.

Въз основа на особеностите на физиологичните процеси, които протичат в телата ни във всяка лунна фаза, лунната диета оказва помощ за постигането на естетика сред естествените феномени и държанието при хранене. Така се следи естествена загуба на тегло и пречистване на тялото.

Не се предлага да спазвате лунната диета за намаляване повече от 24 часа след началото на съответната лунна фаза, защото в случай че продължите да гладувате дълго, неналичието на значими хранителни групи може да докара до съществени здравословни проблеми. Но лунната диета може да сложи началото на едно по-здравословно хранене, като сред етапите на Луната да намалите приема на тестени произведения, захар, сол, салами, пакетирани лакомства.

Ето ги етапите на Луната за месец май:

3.05.2021 година – 22:43 часа – последна четвърт;
11.05.2021 година – 22:33 часа – новолуние;
19.05.2021 година – 22:13 часа – първа четвърт;
26.05.2021 година – 14:51 часа – пълнолуние
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР