Луксозните подаръци са част от дипломатическия протокол от векове, а

...
Луксозните подаръци са част от дипломатическия протокол от векове, а
Коментари Харесай

Шеф в “Лукойл“ е получил българско гражданство като подарък за довиждане

Луксозните дарове са част от дипломатическия протокол от епохи, а традицията продължава и в днешно време. Обичайно в символ на почитание и признателност се подаряват съдове с държавния герб, картини, неповторими книги, монети, ордени, звания и всевъзможни сходни движимости. Премиерът Бойко Борисов нашумя по целия свят като разчупи протокола и подари каракачанка на съветския президент Владимир Путин. Но България е неповторима с това, че като безценен подарък за сбогом е подарявала и поданство на съветски енергийни босове, а с него и свободен достъп до целия Европейски Съюз.

През 2015 година дългогодишният ръководителя на Управителния съвет на “Лукойл Нефтохим Бургас “ Сергей Андронов получава от страната ни поданство за особени заслуги, научи Mediapool от свои източници.

Малко по-късно Андронов си отпътува за Русия, с цел да поеме управлението на рафинерията в родния си град Перм. Скъпият подарък обаче остава - Андронов има български паспорт, българско ЕГН, а с тях и достъп до целия Европейски Съюз.

Много любопитни са претекстовете, с които е обещано поданството – за особени заслуги в икономическата сфера поради търговията и дистрибуцията на висококачествени горива. Сякаш няколко години по-рано “Лукойл Нефтохим “ не бе набъркан в скандал с неналичието на законни измервателни уреди, а.

По въпроса с търговията с горива “Лукойл “ бе махленски от Комисията за защита на конкуренцията в, само че и това отмина бързо без последици за сдружението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР