Луксозната модна къща Баленсиага“ (Balenciaga) се извини за това, че

...
Луксозната модна къща Баленсиага“ (Balenciaga) се извини за това, че
Коментари Харесай

Скандал с Баленсиага заради неприлични снимки на деца


Луксозната фешън къща „ Баленсиага “ (Balenciaga) се извини за това, че в най-новата си рекламна акция е посочила деца, които прегръщат плюшени мечета, облечени в бондаж.

Снимките, снимани от фотографа Габриеле Галимберти, свързани с акцията Balenciaga Gift Shop, включват дребни деца, облечени в детската линия на стилната къща.

Според първичното известие до медиите, оповестено предходната седмица, " акцията пресъздава серията на художника " Истории за играчки ", която изследва какво хората колекционират и получават като дарове ".Компанията съобщи, че линията включва " десетки нови артикули - от артикули за дома, домашни любимци и ароматизатори, от предмети за всекидневието до колекционерски предмети в лимитирани серии и мебели по поръчка ".

Но в обществените медии се отприщи гневна реакция на фотосите, на които се виждат дребни деца с торбички с плюшени мечета, облечени в нещо, което наподобява на костюми, въодушевени от БДСМ. Едно от децата е снимано с празни чаши за вино.

В Туитър хората показаха своето отвращение, пишейки: „ Не е обикновено да се сексуализират деца. "

Във вторник компанията разгласява опрощение в Инстаграм, в което разгласи, че акцията е отстранена.

" Искрено се извиняваме за всяка засегнатост, която нашата празнична акция може да е нанесла ", се споделя в изказването.  " Нашите чанти с плюшени мечета не трябваше да бъдат представяни с деца в тази акция. Незабавно премахнахме акцията от всички платформи. "

Фотографът Галимберти съобщи в изказване за Си Ен Ен в сряда, че режисурата и снимането на акцията не са били в неговите ръце. " Не съм в положение да разясня избора на Баленсиага, само че би трябвало да подчертая, че по никакъв метод не съм имал право да предпочитам нито продуктите, нито моделите, нито комбинацията от същите. Като фотограф от мен се искаше само и единствено да осветя дадената сцена и да направя фотосите в сходство с моя присъщ жанр. Както нормално, режисурата на акцията и на фотосите не е в ръцете на фотографа. "

the brand " Balenciaga " just did a uh..... interesting... photoshoot for their new products recently which included a very purposely poorly hidden court document about 'virtual child porn'

normal stuff
— shoe (@shoe0nhead)
Той добави: " Подозирам, че всеки човек, податлив към педофилия, търси в интернет и за жалост има прекомерно елементарен достъп до фотоси, изцяло разнообразни от моите, безусловно нецензурни в ужасното си наличие. Подобни линчове са ориентирани против неверни цели и отклоняват вниманието от същинския проблем и нарушителите. "

Часове след поднасянето на извиненията Баленсиага разгласява в допълнение изказване в Инстаграм, в което се извинява за проявлението на " притеснителни документи " в друга акция, базирайки се на документи от дело на Върховния съд, обвързвано със законите за детската порнография.

" Извиняваме се за проявлението на притеснителни документи в нашата акция. Отнасяме се доста съществено към този въпрос и подхващаме правни дейности против страните, виновни за основаването на декора и включването на неодобрени детайли за фотосесията на акцията ни за пролет 2023 година Ние изрично осъждаме злоупотребата с деца под каквато и да е форма. Ние се застъпваме за сигурността и благосъстоянието на децата. "

Баленсиага по-късно изтри всички постове от своя Инстаграм профил.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР