Лукс ли са вече месото и рибата – какво е

...
Лукс ли са вече месото и рибата – какво е
Коментари Харесай

Лукс ли са вече месото и рибата – какво е да оцеляваш в един малък град

Лукс ли са към този момент месото и рибата – какво е да оцеляваш в един дребен град? Всеки пети българин признава, че не може да си позволи консумация на месо и риба.

Това демонстрират последните данни за живот на българите направени от Националния статистически институт. Пазарен ден в Берковица. Продава се всичко – от плодове и зеленчуци до месо, риба и яйца. Евтино към този момент няма, категорични са и продавачи, и купувачи, посочва .

Под линията на беднотия живее и Цветомила от Берковица. Грижи се за болен роднина и признава, че парите не им стигат.

„ Парите не ми стигат за храна и лекарства най-вече. Месо или риба ядем 3-4 пъти в месеца. Даже рибата и по-малко “, твърди Цветомила Ангелова, гражданин на Берковица.

20 на 100 – или всеки пети българин споделя, че не може да си разреши консумация на месо и риба през ден.

Христо Василев продава сирене, кашкавал, колбас и луканка на пазара. Разказва, че постоянно го питат за цената и тогава преценят дали и какъв брой да си купят.

Не с цел да си купи екстри, а с цел да оцелее е излязла на пазара да продава 80- одишната Стефка. Предлага свещи, малко цветя и семена за зеленчуци.

„ Трудно ми е. Няма справяне. Лишавам се от всичко – от облекла, от храна. Не можеш да се нахраниш като естествен човек “, показва Стефка Иванова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР