Лукойлпо продажба на компанията. Тази позиция изрази пред БНТ Иван

...
Лукойлпо продажба на компанията. Тази позиция изрази пред БНТ Иван
Коментари Харесай

Хиновски: Акцизите за руския газ през България са от полза за нас

" Лукойл " по продажба на компанията. Тази позиция изрази пред Българска национална телевизия Иван Хиновски, енергиен специалист.

Компанията би трябвало да знае, че договорката би трябвало да стане по българското законодателство . Иначе доста неща ще бъдат заметени, съгласно него.

на горивата при продажба на " Лукойл ", счита специалистът. Много зависи кой ще е новият притежател, добави специалистът.

" Лукойл " не търси покупател за рафинерията в Бургас

Компанията не е получавала поръчки за продажба

" Лукойл " се отдръпва от всички европейски страни , стана ясно от думите му. Всяка страна има суверенно право да си дефинира акцизната политика, сподели Хиновски за. Това от дълго време е трябвало да се случи, съгласно него.

" Балкански поток " изпитва ликвидни проблеми, отчете той. Тези акцизи отиват напряко в бюджета. Те са обективни и България има изгода от тях, уверен е Иван Хиновски.

Той не изключи опцията да се стигне до арбитраж. В момента е минал пикът с рецесията с доставките на газ. Газ има, акцентира той. През зимния сезон обаче ще има растеж на цената на газа , както става всяка зима.
 Денков: Интерес към рафинерията на
Денков: Интерес към рафинерията на " Лукойл " в Бургас не липсва

Дали ще се стигне до продажба зависи от собственика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР