„Лукойл Нефтохим“ трябва да премине под оперативен контрол на държавата

...
„Лукойл Нефтохим“ трябва да премине под оперативен контрол на държавата
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Държавата трябва да поеме контрол над „Лукойл Нефтохим“

„ Лукойл Нефтохим “ би трябвало да премине под действен надзор на страната краткотрайно, разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев. Той посочи, че това не значи национализация. По думите му над 15 години „ Лукойл “ не заплаща налог облага в България и даде образец с Румъния, където са си решили казуса от същото естество с съветската компания.

„ Българската страна би трябвало да пази ползите на страната, а друг на „ Лукойл “, уточни Мирчев. Според него изцяло постижимо е съветската компания да премине към преправка на различен вид нефт за 6 месеца, колкото евентуално ще е срокът за осъществяване на бъдещо ембарго на съветския нефт от страна на Европейски Съюз.

„ Рафинерията в Бургас работи с по-малко петрол „ Уралс “, който е единствено 50% от обработвания недопечен нефт от съветския вид “, твърди Мирчев, а „ Лукойл Нефтохим “ акцентира, че трябват 3-4 години за отвод от съветския нефт съгласно това с какво ще бъде заменен.

„ Газ има и потребителите ще бъдат обезщетени. Паниката, която опозицията се опита да вкара, не работи “, увери Мирчев.

По тематиката за Република Северна Македония, депутатът от Демократична България прикани държавното управление да не се поддава на напън. Той изясни, че Македония и Албания следва да бъдат членове на Европейски Съюз, само че при съблюдаване на Договора за другарство и добросъседство.

„ Промяна на българската позиция няма да има, в този момент Македония е на ход, само че не съм окуражен “, споделя Мирчев.

За разширението на НАТО с Финландия и Швеция, той съобщи, че България би трябвало да поддържа разширението на Алианса.

„ Финландия и Швеция ще станат членове на НАТО и турската опозиция ще бъде преодоляна. Разбирам запасите на Турция, единствено че това, което ще се случи е, че Швеция и Финландия ще бъдат членове на НАТО “, уверен е Мирчев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР