ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ обяви, че плаща всички предвидени от закона

...
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ обяви, че плаща всички предвидени от закона
Коментари Харесай

„Лукойл Нефтохим: Плащаме си данъците

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ разгласи, че п лаща всички планувани от закона налози в откритите периоди и напълно извършва отговорностите си към бюджета на страната, се споделя в известие на петролната компания, изпратено до медиите.



„ Във връзка с прозвучалите в народен ефир и змислени изказвания на обособени политици , заявяваме, че Дружеството е изплатило напълно дължимия корпоративен налог и краткотрайна солидарна вноска за 2022 година, като продължава да заплаща предплатено и двата типа отговорности за 2023 година в сходство с българското законодателство. Установено е положително оперативно взаимоотношение с органите на Националната организация по приходите и Агенция „ Митници “ и всички законно дължими заплащания се правят в период “, се споделя в известието.



„ Благодарение на това, че ГЕРБ и ние от Движение за права и свободи внесохме предложение за лишаване на дерогацията на „ Лукойл “, от рафинерията са декларирали пред шефа на кабинета, че са подготвени да заплатят 500 млн. Данък добавена стойност , което дължат на страната ни “, съобщи ден по-рано Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

“Вече няма да има нотификация в събирането на таксите и 0,73 стотинки ще бъдат прибрани за българския поданик и ще се употребяват от фонда за енергийна сигурност, това решение е със задна дата и затова ще приберем над милиард от фонда, които не бяха платени от „ Лукойл ”, акцентира депутатът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР