ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД официално заявява, че всички публично отправени

...
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД официално заявява, че всички публично отправени
Коментари Харесай

Лукойл: Обвиненията за концесията на Росенец не отговарят на истината

" ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас " АД публично декларира, че всички обществено отправени по наш адрес обвинявания в контрабанда и други нарушавания на територията на пристанищен терминал " Росенец " не дават отговор на действителността. Това се споделя в формалната позиция на сдружението по проблема с концесията на пристанище " Росенец ".

От сдружението показват, че постоянно са изпълнявали уговорките си по концесионния контракт, подписан с Република България през 2011 година за период от 35 години, и не виждат учредения за неговото анулиране.

" Лукойл " акцентира, че придвижването на енергийни артикули, тяхното предпазване и преправка са обект на строго контролиране по националното законодателство, европейското и интернационално право. От сдружението прибавят, че реализирания от страната надзор е всекидневен - от идване на танкера със суровина до отплаването му, претрупан с нефтопродукти.

Цялото отчитане на входящите и изходящите петрол и нефтопродукти на всички стадии се прави посредством автоматизирани измервателни системи, които са свързани и в действително време предават данни непосредствено на митническите управляващи. В сходство с условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища от декември 2020 година е конфигурирано непрекъснато видеонаблюдение, в съгласие и признато от митническите органи. Всякаква информация, обвързвана с активността на терминал " Росенец ", народните представители могат да изискат от Държавна организация " Митници ", се споделя още в формалната позиция на сдружението.

" ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас " АД влага обилни средства, с цел да извършва постоянно изменящите се нормативни условия, и оказва цялостно подпомагане на способените институции при реализирането на пълномощията им, разясняват от сдружението.

Лукойл показва, че държавните органи постоянно правят надзор и инспекции на пристанищен терминал " Росенец ", като не са установени никакви нарушавания или отклонения от изискванията на концесията или нормативните условия, което се удостоверява от съответните протоколи.

Припомняме, че ПП/ДБ желаеха на Росенец. Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев уточни, че от сходен ход. Делян Пеевски пък призна, че предлагането за прекратяването на концесията е.
 Радев пита за тила зад пристанището
Радев пита за тила зад пристанището " Росенец "

Корпоративни апетити или спешен пиар съзря президентът в прекратяването на концесията на " Росенец "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР