Лукът, който е изключително питателен зеленчук, може да помогне за

...
Лукът, който е изключително питателен зеленчук, може да помогне за
Коментари Харесай

В сезона на грипа: Чудодейните свойства на чая от лук и при настинка

Лукът, който е извънредно засищащ зарзават, може да помогне за възстановяване на здравето на сърцето, също и при простуда. Лечебните свойства на лука са оценени още преди хиляди години. Легендите описват, че спортистите в Древна Гърция са употребявали този зарзават за филтриране на кръвта си.

Ето някои изгоди от чая от лук:

Борба с патогени

Според изследвания лукът има високо наличие на витамин С, който предизвиква производството на антитела и Т-лимфоцити, които са незаменими за битката с патогените.

С негова помощ можете да намалите както продължителността на настинката, по този начин и тежестта на признаците.

Освен това лукът е богат и на кверцитин, който има противовъзпалителни и антивирусни свойства.

Помага ви да се отървете от слузта и успокоява кашлицата

Въпреки че усетът му не е от най-приятните, чаят от лук е извънредно потребен, в случай че сте изправени пред неспираща досадна кашлица. Така тази напитка може да помогне за унищожаване на слуз и усмиряване на кашлицата с помощта на етеричните масла, присъстващи в лука.

Понижава кръвното налягане

Кверцитинът, флавоноид или растителен пигмент, открит в някои растителни храни, може да помогне за намаление на високото кръвно налягане, написа Medicool.

Освен че е значим източник на манган и мед, лукът съдържа и калий, който оказва помощ за поддържане на кръвното налягане под надзор. В допълнение, той способства за елиминирането на непотребния натрий, което разрешава понижаване на натиска върху стените на кръвоносните съдове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР