Лука Вилдоса не можеше да се надява на по-добро начало

...
Лука Вилдоса не можеше да се надява на по-добро начало
Коментари Харесай

Новият любимец на феновете на Звезда: Боли ме, че не успях в НБА

Лука Вилдоса не можеше да се надява на по-добро начало на кариерата си в Цървена звезда. Аржентинецът се трансформира в движещата мощ на “звездашите ” и закономерно завоюва премията за MVP на месец декември в Евролигата, откакто записа приблизително по 15.8 точки, 4.7 асистенции и 2.2 откраднати топки при 63% пукотевица за две точки, 43% от тройката и 94% от наказателната линия. В изявление за Mozzart Sport новият любим на почитателите на “звездашите ” приказва за несполучливия си престой в НБА, който бе провален поради травма в дясното ходило, от която Вилдоса се възстановяваше в границите на близо една година.

“Нямах опцията да играя за Никс, защото получих травма и ми лиши към една година, с цел да се възстановя. Това ме заболя доста. Много бях разчувствуван, че ще имам шанса да се подвизавам в “Медисън Скуеър Гардън ”. След това, когато подписах с Милуоки Бъкс, знаех, че няма да е същото, тъй като прекосих при тях преди началото на плейофите. Знаех, че няма да играя, само че въпреки всичко научих доста от престоя си там. Научих по какъв начин да се грижа за себе си, изключително от Янис Адетокунбо. Той дава максимума от себе си на всяка подготовка. Спомням си, че ми беше споделил, че играта в НБА е по-лесна от тази в Европа. Също по този начин е доста непретенциозен. В една от първите ни вечери дружно той седна до мен и останалите новобранци и ни питаше по какъв начин са фамилиите ни и от кое място идваме. Това значеше доста за мен. Той е в действителност специфичен човек ”, сподели аржентинският гард.

Вилдоса взе присъединяване в единствено седем мача оттатък океана с екипа на Милуоки Бъкс - в плейофите през предходната година.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР