Лук срещу кашлица и белодробни заболявания – рецепта от нашите

...
Лук срещу кашлица и белодробни заболявания – рецепта от нашите
Коментари Харесай

Чудото на нашите баби: Лук за кашлица и белодробни заболявания

Лук против кашлица и белодробни болести – рецепта от нашите баби.

Този домакински сироп е едно от най-ефективните медикаменти, употребявани при грип и кашлица, защото има антисептични и антиинфекциозни свойства. Приготвя се елементарно и за доста малко време ще се отървете от неприятните признаци на простуда, а усетът му е доста по-приятен от този на купения от аптеката.

Народната мъдрост споделя, че лукът държи заболяванията надалеч от домовете ни, което не е изненадващо поради високото наличие на витамин С, В6, В1, биотин и фолиева киселина. Освен това, лукът е най-богатият на кверцитин артикул, мощен антиоксидант, който е част от фамилията на биофлавоноидите и има противовъзпалителен резултат.

По този метод сиропът оказва помощ за разграждането на слузта от дихателните пътища, понижава температурата и облекчава сухата кашлица. Ако имате влажна кашлица, целесъобразно е да не се пробвате да я спрете незабавно, защото тя играе значима роля: тя отстранява бактериите от тялото. Ако желаете да употребявате този сироп за белодробни болести, предлагаме ви да добавите и куркума на прахуляк. Куркумата има мощно противовъзпалително деяние и предотвратява разрушаването на белодробните тъкани.

Класическата и най-разпространена рецепта е за запарка от лук. Махнете единствено външната люспа на две приблизително огромни глави лук и ги прибавете към 250 мл вода.

Кипнете водата. Оставете за 10 или 15 минути. Когато се охлади можете да добавите мед.

Вкусът може да се усъвършенства и посредством прибавяне на разнообразни чайове или джинджифил. Ако желаете да запазите по-дълго отварата от лук, можете да добавите хрян.

Можете да приготвите и друга рецепта. Необходими са ви бял или червен лук, органически мед или чаша захар и съд, в който можете да поставите сместа. Нарежете лука на равни филийки и ги наредете на дъното на съда, върху тях изсипете пласт мед или захар. Продължете да редувате пластовете, до момента в който съдът се изпълни и оставете сиропа да престои 8-12 часа. Можете да добавите канела и чаена лъжичка лимонен сок, с цел да увеличите антибактериалните свойства на сиропа и да му придадете по-приятен усет.

Лук против кашлица – бабина рецепта
Вземете червен лук и отрежете върха. След това издълбайте дупка в средата и изсипете към 2 супени лъжици мед в нея. Похлупете с отрязания връх, увийте в транспарантно фолио. Съхранявайте по този начин в ледник за 6-7 часа. Можете, също по този начин, да приготвите сиропа вечер и да го оставите в хладилника за през нощта. След това време сиропът е подготвен за приложимост. Можете да го съхранявате в хладилника. Приемайте по 2 супени лъжици дневно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР