Лудогорец започна с победа участието си в групите на Лига

...
Лудогорец започна с победа участието си в групите на Лига
Коментари Харесай

"Лудогорец" повали "Рома" в Разград в драматичен мач

Лудогорец " стартира с победа присъединяване си в групите на Лига Европа, откакто надделя " Рома " с 2:1 в Разград. Българският първенец се оправи с носителя на оценката в Лигата на конференциите по извънредно трагичен метод с победно попадение в 88-ата минута.

Каули Оливейра изведе " Лудогорец " напред в 72-ата минута след хубава офанзива на българския отбор. Четири минути преди края " Рома " изравни с гол на Елдор Шоморудов.

В 88-ата минута Нонато, който направи дебют за " Лудогорец ", влизайки от пейката, вкара доста скъпо попадение.

Българският отбор стартира шесто следващо присъединяване в групите на Лига Европа. В последните два сезона " Лудогорец " завършваше финален в групата си, като не съумя да вземе и нито една победа. Успехът над " Рома " е първи за " Лудогорец " в групите на Лига Европа от октомври 2019 година, когато бяха победени ЦСКА (Москва) и " Ференцварош ". Последваха 18 мача без триумф за отбора от Разград.

В друга среща от група С " Бетис " победи ХИК (Хелзинки) с 2:0 като посетител.

През първото полувреме предстоящо самодейността беше в " Рома ". Отборът, воден от Жозе Моуриньо нападаше по-често.

В четвъртата минута Кирил Десподов даде хубаво подаване към Бърнард Текпетей, който беше самичък, само че не съумя да стигне до топката, с цел да я засече.


© LAP.BG

След 20-ата минута " Рома " се насочи по-трайно в офанзива. Преди почивката италианският тим имаше няколко поредни благоприятни условия, само че не стигна до гол. В 35-ата минута Серджо Падт избави след удар на Лоренцо Пелегрини. Последва ъглов удар, след който Джанлука Манчини стреля, само че улучи греда.

След почивката обстановката не се промени радикално, като " Рома " атакуваше повече, а " Лудогорец " опитваше повече контраатаки. Първият прецизен удар за българския първенец пристигна в 60-ата минута, когато Якуб Пьотровски стреля едва в ръцете на вратаря.

Няколко пъти " Рома " стигаше покрай вратата на Серджио Падт, само че не съумя да приключи с удар или последният пас беше неакуратен. Вместо това в 72-ата минута Пьотровски откри Каули и той вкара, откакто си освободи пространство.


© LAP.BG

Последва пропуск на Бърнард Текпетей, който от дребен ъгъл прати топката в навън.

В 86-ата минута резервата на " Рома " Шоморудов изравни резултата, само че отговорът на " Лудогорец " не закъсня и дебютантът Нонато осъществя две минути по-късно, с цел да донесе успеха на българския отбор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР