Лудогорец успя да постигне най-важната си победа от началото на

...
Лудогорец успя да постигне най-важната си победа от началото на
Коментари Харесай

Лудогорец удари Фенербахче в Лигата на конференциите - 2:0

Лудогорец съумя да реализира най-важната си победа от началото на сезона, откакто победи с 2:0 Фенербахче в конфликта им от 4-ия кръг на Лигата на конференциите. Страхотен гол на Пьотровски даде задатък на родния първенец преди Руан Секо да реши всичко в добавеното време и да донесе трите точки за разградчани, които към този момент имат шест в актива си и са единствено на точка от втория Нордселанд. " Фенерите " остават едноличен водач с 9 пункта.

Фенербахче натисна в началните минути и в 14-ата минута бе покрай попадение, откакто Брайт Осайи-Самуел проби отдясно и пусна паралелен на голлинията пас към Мичи Батшуаи, който се размина с топката, само че бе пропуснат от защитата на Лудогорец и в случай че бе нанесъл удар, щеше да означи на празна врата.

В 16-ата минута Райън Кент проби отляво и навелзе към центъра, след което дества егоистично и стреля от над 20 метра, топката рикошира и затрудни Симон Слуга, само че той въпреки всичко съумя да избие.

Минута по-късно бранителите на Фенербахче не се оправиха с изчистването на топката и тя попадна в краката на Антон Недялков, който продължи за Якуб Пьотровски, а полякът изстреля същински снаряд към вратата на Доминик Ливакович, който безпомощно изгледа по какъв начин топката влезе в горния ляв ъгъл на вратата му - 1:0!

В 43-ата минута Бърнард Текпетей проби през центъра и стреля мощно по земя от към 20-ина метра, само че Ливакович се оправи, след което изрита топката мощно напред, само че право в ръцете на Симон Слуга, като гостите имаха искания, че вратарят на Лудогорец е уловил топката отвън наказателното поле, само че това не беше по този начин.

В началото на втората част Мичи Батшуаи нанесе диагонелен удар, който бе избавен от прислужник. В 56-ата минута белгийският нападател преодоля Оливие Вердон и стреля от дребен ъгъл, само че нацели напречната греда на вратата на Лудогорец.

В 61-вата минута Мичи Батшуаи още веднъж бе покрай гол, откакто пое топката на границата на наказателното поле, подхлъзна се, само че все пак, съумя да нанесе рисков удар, който рикошира в защитник на Лудогорец и мина на сантиметри около вратата на Симон Слуга.

След двайсетина минута без изключително забавни положения влезлият от аварийна пейка Спас Делев изстреля удар от воле от границата на наказателното поле, само че бе много неакуратен.

Във втората минута от добавеното време на срещата Лудогорец означи и втори гол, с който си реши всичко. Антон Недялков се включи чудесно в офанзивата, откри Аслак Фон Витри, който продължи за Руан Секо в наказателното поле, а нападателят от близка отдалеченост не сгреши - 2:0!

 Лудогорец - Фенербахче 2:0

1:0 Пьотровски 18
2:0 Руан Секо 90+2

Стартови сформира:

Лудогорец (4-3-3): 12. Симон Слуга – 16. Аслак Фон Витри, 24. Оливие Вердон, 22. Франко Русо, 3. Антон Недялков (К) – 30. Педро Нареси, 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонзалвеш – 77. Кайо Видал, 9. Квадво Дуа, 37. Бърнард Текпетей

Фенербахче (4-3-3): 40. Доминик Ливакович – 21. Брайт Осайи-Самуел, 95. Юсуф Акчичек, 24. Джейдън Уустерволде, 7. Ферди Кадиоглу – 5. Исмаил Юксек, 27. Мигел Креспо, 26. Миха Зайц – 11. Райън Кент, 23. Мичи Батшуаи, 10. Душан Тадич (К)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР