Лудогорец спечели с 2:0 при визитата си на северноирландския първенец

...
Лудогорец спечели с 2:0 при визитата си на северноирландския първенец
Коментари Харесай

Лудогорец победи с лекота в Северна Ирландия и продължава напред

Лудогорец завоюва с 2:0 при визитата си на северноирландския отличник Крусейдърс в реванша от първия квалификационен кръг на Шампионската лига и с общ резултат 9:0 се класира за идната фаза на най-престижния европейски клубен шампионат. Автогол на Родни Брауин в 11-ата минута и красиво попадение на Якуб Швиерчок (64) донесоха успеха на българския първенец в Белфаст. Следващият противник на „ орлите “ е унгарския отличник Видеотон, отстранил Дюделанж от Люксембург с общ резултат 3:2, написа още Блиц.

Клаудиу Кешеру и Густаво Кампаняро пропусаха тази среща, като румънецът не игра поради проблеми с дясното коляно. Българският първенец имаше цялостен надзор върху събитията на терена през първата част, в която домакините не заплашиха нито един път съществено вратата на Хорхе Броун.

Още в 11-ата минута Лудогорец поведе, откакто Швиерчок опита дълго подаване към Джоди Лукоки, а в опита си да го пресече левият бранител Родни Браун си вкара гръмък автогол. По-малко от минута по-късно Жоао Пауло можеше да удвои задатъка на „ орлите “, само че топката срещна гредата.

До края на първата част с пропуски от футболистите на Пауло Аутуори се регистрираха Швиерчок и Георги Терзиев. Крусейдърс направи насилствена промяна в 32-ата минута, а появилият се в игра Кушли насочи неакуратен удар малко по-късно. Четири минути по-късно Сисиньо загуби топката в наказателното поле на съперника и се блъсна във футболист на Крусейдърс, искайки дузпа, само че не получи такава.

След почивката картината на терена не се промени изключително. „ Орлите “ преобладаваха, а северноирландците рядко нападнаха и единствено един път съумяха да затруднят Хорхе Броун. В 49-ата минута Марселиньо и Джоди Лукоки имаха късмет да се разпишат, само че след карамболи домакините почистиха топката. Шест минути по-късно след осъществяването на корнер Форсайт игра с глава и прати топката в напречната греда, след което тя излезе в навън.

В 61-ата минута футболист на домакините още веднъж прати кълбото в личната си врата, само че този път нямаше попадение за Лудогорец, защото преди този момент бе отсъдена засада. Четири минути по-късно въпреки всичко българският отличник удвои преднината си след страховит удар на Якуб Швиерчок от дъгата пред наказателното поле. Бившият футболист на Литекс и ЦСКА Антон Недялков влиза в игра на мястото на Натанаел в 71-ата минута и направи формален дебют за Лудогорец. Секунди по-късно Швиерчок пропуща от преференциална позиция да се разпише, а в ответната офанзива Хорхе Броун направи първо избавяне в мача след удар на Къшли. До края на мача " орлите " понижиха оборотите, а " брадварите " стигнаха единствено до три следващи корнера пред вратата на Хорхе Броун и нищо повече. В добавеното време Жоао Пауло имаше късмет да се разпише, само че Шон О`Нийл избави.

Срещу Крусейдърс " орлите " ще се опитат да подобрят личния си връх за най-голяма победа при посещение в Европа. Към днешна дата това е триумфът с 3:0 над черногорския Младост в Подгорица от 2016 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР