Лудогорец се възползва от грешката на ЦСКА-София и се върна

...
Лудогорец се възползва от грешката на ЦСКА-София и се върна
Коментари Харесай

Лудогорец обърна Левски и гледа към титлата

Лудогорец се възползва от грешката на ЦСКА-София и се върна на първото място в класирането на Първа лига, откакто победи с 3:2 Левски в мач от 34-тия кръг. Шампионите изоставаха с 1:2, само че стигнаха до обрата.

В началото на мача и двата отбора не успяваха да провеждат положителни офанзиви. Лудогорец получи противоречива дузпа в 23-ата минута. Келиан ван дер Каап игра с ръка при центриране от директен свободен удар, само че беше бутнат от Игор Тиаго преди този момент. Съдията Никола Попов реши, че няма нарушаване в офанзива и даде дузпа за Лудогорец, маркирана от Кирил Десподов. Десет минути по-късно Левски изравни. Патрик-Габриел Галчев центрира, а Илиян Стефанов се разписа от близко.

В 60-ата минута Левски стигна до цялостния поврат. Филип Кръстев навлезе в наказателното на орлите и опита изстрел, а топката рикошира в Игор Пластун и залъга Падт, който я изгледа по какъв начин влиза във вратата му.  В 66-ата минута влезлият като запаса Якуб Пьотровски изравни за домакините след удар с глава след корнер, а шест минути по-късно Лудогорец поведе и не изпусна преднината си до края на мача.

Лудогорец към този момент има 82 точки и води с точка пред ЦСКА-София преди последния кръг в сряда. В него отборът на Ивайло Петев гостува на Черно море във Варна, а за ЦСКА-София следва безконечното дерби с Левски.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР