Лудогорец публикува отворено писмо, в което заявява своята позиция относно

...
Лудогорец публикува отворено писмо, в което заявява своята позиция относно
Коментари Харесай

Лудогорец осъди действията на червените фенове: Човешкият живот е най-висшата ценност и трябва да го пазим

Лудогорец разгласява отворено писмо, в което декларира своята позиция по отношение на държанието на почитателите на ЦСКА - София по време на дербито сред двата тима на стадион " Българска войска " в неделя. Припомняме, че дуелът бе спиран на два пъти - първо поради запалените димки и факли, които попречиха на видимостта на терена, а по-късно и поради хвърлени предмети по футболистите на разградчани. Това принуди основният арбитър Георги Кабаков да прибере гостите в съблекалнята за към 15 минути.
 Страсти на Страсти на " Армията "! Кабаков прибра футболистите на Лудогорец в съблекалните
От Лудогорец смятат за неприемливо започването на футболен мач при тъпчене на множеството условия на БФС, разказани в нормативните документи.

Ето какво написаха от клуба:

До Министъра на вътрешните работи господин Иван Демерджиев 

До комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в НС 

До Министъра на младежта и спорта госпожа Весела Лечева 

До президента на БФС господин Борислав Михайлов 

Уважаеми Дами и Господа, имаме вяра, че към този момент е назрял моментът за полемика и взимане на строги ограничения за запазване живота и здравето на футболисти, длъжностни лица и гости по време на футболни срещи, определяни като рискови. В България сме привикнали да се вземат ограничения, когато стане непоправимото и нормално полемиката замлъква седмица след всеки съдбовен случай. След мача в неделя на стадион " Българска войска " сме повече от сигурни, че трябват крути ограничения против футболните хулигани, които с дейностите си основават предпоставки за нещастия, които ще се помнят с години. И всички безмълвни очевидци ще бъдат отговорни. 

Не одобряваме експанзията и рискуването на човешки живот в името на успеха в една среща, без значение какъв е залогът. Човешкият живот е най-висшата полезност и ние би трябвало да го пазим. 

Категорични сме, че е неприемливо започването на футболен мач при тъпчене на множеството условия на БФС, разказани в нормативните документи. От персоналния ни опит знаем, че дуел в европейските клубни шампионати не би почнал изобщо при блокирани пътеводи в секторите поради фрапантно надхвърляне потенциала на трибуните. Футболен мач не може да има при съществуването на голямо количество бомбички, авансово вкарани на стадиона. Недоумяваме по какъв начин някой е позволил монтирането на пиротехнически средства по оградите пред секторите, в случай, че това е безусловно неразрешено от БФС. Недоумяваме по какъв начин се разрешава безпроблемното мятане на камъни, които директно заплашиха здравето на Кирил Десподов. Наскоро отново на същия стадион нашият доктор Валентин Великов и футболистът Илкер Будинов бяха засегнати, само че това бързо и услужливо се не помни. Да не приказваме за неуважителното отношение към полицията и експанзията против униформените. Това към този момент демонстрира, че се минава тънката алена линия сред реда и анархията. И в огромните шампионати има мега кавги сред тимовете, само че разпоредбите за сигурност се съблюдават прецизно.
 Тиаго: Аз съм чернокож с доста горделивост и моят цвят на кожата не е неприличен Тиаго: Аз съм чернокож с доста горделивост и моят цвят на кожата не е неприличен
Не по-малък проблем са обидите на расова и етническа основа, които се подминават с лека ръка. Но тази несдържан и ненаказан език на омразата рано или късно ще насади нови разграничителни линии, а да не кажем и спорове, от което ще страда цялото общество. Длъжни сме да напомним, че виковете " Бийте турците!!! " се отнася за хиляди наши сънародници, които живеят и се трудят честно, и милеят за родината ни не по-малко от българите. И за всичко това се сипят суперлативи: " Страхотна атмосфера ". 

А това, че отборът-гост влиза на стадиона през товарния вход, а формалната делегация не получава съответно посрещане към този момент е нещо, което се приема за обикновено. Ние от дълго време сме решили, че при нас и най-свирепият съперник ще се усеща спокоен за сигурността си и няма да допуснем да бъде целен с камъни и бомби. 

Уважаеми Дами и Господа, 
Години наред се приказва за проблемите на българския футбол. Ние сме надълбоко уверени, че първото и жизненоважното нещо е да се основат естествени условия за осъществяване на футболни срещи. Време е. Мерките от вида " мач без аудитория " от дълго време са посочили своята неефективност, тъй като футболът е за почитателите. Стадионите ще си бъдат все по този начин празни, до момента в който не убедим родителите, че са безвредно място, където да заведат децата си ".

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР