Лудогорец не допусна изненада и успя да елиминира черногорския Сутиеска

...
Лудогорец не допусна изненада и успя да елиминира черногорския Сутиеска
Коментари Харесай

"Лудогорец" мина ходом първото стъпало към Шампионската лига

" Лудогорец " не позволи изненада и съумя да отстрани черногорския " Сутиеска " в I квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани завоюваха и реванша, който се игра в Подгорица. Победата с 1:0 обезпечи на българския първенец общ балан от 3:0 след двата мача.

Единственото попадение в Черна гора означи голмайсторът на " Лудогорец " Пиерос Сотириу. Кипърският нападател игра много неугледно през целия мач, само че в 53-ата мин. застана на точното място и вкара от добавка, откакто вратарят на " Сутиеска " Владо Гилен отби шут на Каули Оливейра.

Дотогава обаче по-зает бе другият вратар - този на " Лудогорец " (Серджио Падт). Но нидерландецът се показа устойчиво и се намеси уверено в няколкото обстановки за домакините. Един от най-активните в отбора на " Сутиеска " бе българското крило Юлиян Ненов, който до неотдавна играеше за " Ботев " (Враца).

Българският отбор имаше и шанс, откакто още в 3-ата мин. Вук Стрикович улучи напречната греда. Ентусиазмът и опитите на " Сутиеска " да стигне до гол пък внезапно спаднаха след гола на Сотириу, който на процедура реши изхода от тази пресявка.

Като цяло " Лудогорец " изнесе несъвършен мач, в който имаше няколко рискове, само че Спас Делев, Кирил Десподов и Антон Недялков направиха пропуски.

Воденият от словенеца Анте Шимунджа отбор през последния половин час искрено пазеше сили за семейството в петък против " Локомотив " (Пд) от II кръг на Първа лига и идния конфликт от II квалификационна фаза в Шампионската лига. Там противникът ще е също допустим - ирландският " Шамрок Роувърс ", който в профил малтийския " Хибърниънс " след 3:0 като хазаин и 0:0 в реванша. Първият мач ще е в Разград на 19 юли, а седмица по-късно е дуелът в Дъблин.

Дори и да не успее да в профил " Шамрок Роувърс ", отборът на " Лудогорец " няма завърши присъединяване си в Европа, а ще има право на присъединяване в III квалификационен кръг на Лига Европа. А при загуба и там, то следва още един късмет - плейоф за групите на Лига на конференцията.

Но в " Лудогорец " дадоха през последния месец да се разбере, че не мислят за тези аварийни благоприятни условия, а ще нападат групите в Шампионската лига.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР