Лудогорец и Арда завършиха шокиращо 1:1 в среща от 11-ия

...
Лудогорец и Арда завършиха шокиращо 1:1 в среща от 11-ия
Коментари Харесай

10 от Арда шокиращо измъкнаха точка в Разград

Лудогорец и Арда приключиха шокиращо 1:1 в среща от 11-ия кръг на efbet Лига. Мачът ще се запомни и с анулираните два доста противоречиви гола за първенците, които все пас се качиха на върха в класирането след загубата на ЦСКА от Левски. 

Двубоят в Разград стартира с гол в първата минута. Гостите извършиха началния удар в мача, само че не съумяха да задържат топката, която им бе отнета от Рек Джонатан пред наказателното поле. Той продължи към Десподов, който съумя единствено да допре топката преди тя да бъде поета от Матиас Тисера. С обмислен удар аржентинецът я прати в мрежата на Арда, макар опита на бранител да я избие пред голлинията. 

В 28-ата минута Ел Мами Тетах не съумя да засече хубаво центриране отляво на Александър Георгиев, само че придвижването му заблуди Георги Терзиев, който остана сюрпризиран и топката се отклони в него и влетя в мрежата на Падт - 1:1.



  
След изравняването настроението в играта на първенците сякаш се изпари и гостите бяха затруднени единствено един път до почивката. Шут на Дени Групер обаче беше блокиран от Александър Георгиев. 
 
В средата на втората част двата отбора си размениха по едно доста чисто състояние. Вратарят на Лудогорец Серджио Падт избави рисков шут на Ел Мами Тетах в 56-ата минута. Пет минута по-късно пък капитанът на гостите Иван Коконов мазета пред голлинията удар с глава на Георги Терзиев.
 
В 76-ата минута беше анулиран гол на Лудогорец поради засада. След продължителна офанзива топката се озова в краката на Густаво Нонато, който прати топката във вратата на Арда, само че търчереферът подвигна флага за засада. Тя беше доказана и от хората във ВАР-буса, съгласно които Сисиньо е бил в състояние на засада при построяването на офанзивата.



Снимки: Lap.bg
  
Пет минути преди края на постоянното време бе анулирано и второ попадение на Лудогорец. След корнер Георги Терзиев стреля с глава, само че в опита си да почисти Иван Коконов си означи автогол в 85-ата минута, само че след инспекция на ВАР и той не бе зачетен поради засада на Игор Тиаго.
 
В края на мача гостите останаха с човек по-малко, откакто Джунейт Али си изкара втори жълт картон и остави отбора си с 10 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР