"Лудият" Майк Хюз, ексцентричен американец, който убедено и сляпо вярва

...
"Лудият" Майк Хюз, ексцентричен американец, който убедено и сляпо вярва
Коментари Харесай

Лудият Майк най-сетне полетя на своята самоделна ракета и оцеля

"Лудият " Майк Хюз, екстравагантен американец, който уверено и сляпо има вяра в концепцията, че Земята е плоска, най-сетне съумя да полети със своята домашно съединена парна ракета.

Всеки негов доскорошен опит да потвърди, че планетата ни е плоска като тепсия, завършваше със зрелищен неуспех, само че тази събота (24 март) самоделната ракета на 61-годишният самообразован ракетен инженер, полетя и се издигне в небето.

Реактивната машина издигна Хюз на височина от към 570 м.,над пустинята Мохаве, развивайки, по негови калкулации и наблюдения, оптималната скорост от 560 км/ч., преди да задейства системата за приземяване — парашут.



Докато летеше към земята Хюз бе заставен да отвори и аварийния парашут, защото скоростта, с която стартира да пада, бе прекомерно огромна. Носът на ракетата му се счупи на две места и калифорниецът се приземи с пронизителен тропот, което му аргументи мъчителни болки в гърба.

Този негов опит също бе предаван онлайн от Noize TV, които бяха подготвени да покажат и предходното политане на калифорниеца, само че вместо това документира 11-минутния витален цикъл на събитието, което приключи с нов замайващ неуспех, откакто ракетата по този начин и не помръдна от стартовата площадка.

Във видеото от тази събота, запечатало първи така наречен триумф на калифорнийския теоретик на конспирацията, се вижда по какъв начин Хюз влиза в най-горния конус на своята ракета на фона на необитаем планински пейзаж.

Този път Хюз бе изработил рампа, от която летателната му машина да се изстреля към небето под отвесен ъгъл, което с изключение на, че повишаваше възможностите за триумф, му разреши да се върне назад, приземявайки се на частна земя.

И по този начин, в събота, самоделната парна ракета, съединена в гаража на "Лудия " Майк от самия него, излетя сполучливо право нагоре в атмосферата, достигайки 572 метра височина над пустинята Мохаве, покрай Амбой, Калифорния.

Макар излитането да се увенча с триумф, приземяването не мина толкоз безпрепятствено и Хюз имаше "твърдо кацане, при което се откъсна конусът на носа ", означи той на страницата си във Фейсбук.

Въпреки болките в гърба Хюз показа, че се усеща чудесно.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР