“Луди, млади години е най-новият самостоятелен албум на Здравко Мандаджиев,

...
“Луди, млади години е най-новият самостоятелен албум на Здравко Мандаджиев,
Коментари Харесай

В нов албум: Здравко Мандаджиев възпя лудите години

“Луди, младини ” е най-новият независим албум на Здравко Мандаджиев, който към този момент е на музикалния пазар. Това е шестият план в кариерата на националния реализатор, роден в Кърджали, само че останал да живее и твори в Пловдив. Той има пет самостоятелни диска и един дуетен албум с Поли Паскова, озаглавен “Земи огин, възпламени ме ”.

В “Луди, младини ” артистът е присъединил 12 нови заглавия - 10 типичен национални песни и две авторски заглавия. Прави усещане пъстротата в подбора на националните мелодии. За разлика от относително по-хомогенните си досегашни сбирки, в “Луди, младини ” артистът е събрал родопски, тракийски, северняшки, пирински и македонски мелодии, има странджанска и даже шопска ария.

Здравко Мандаджиев е реализатор, който очебийно залага и на нова авторска музика на фолклорна основа. В новия си албум той е присъединил две такива заглавия. Това са “Дедо трудолюбив ” на Виктор Йорданов и “Чаках те, любе ” на Николай Балабанов. Текстовете и на двете песни са написани от Полина Дакова. “Чаках те, любе ” е на призови места във фолклорните ранглисти и печели благосклонностите и поддръжката на феновете.

Дуетните песни на младия артист също се радват на забележителен триумф и известност. В новия си албум той не е пропуснал да включи два дуета - “Ленче бре, душо ” с Ангелина Милева и “Стани, стани, Тодоре ” с Пепи Христозова. Песента “Весела компания ”, позната от градския фолклор, е записана по самодейност на Здравко Мандаджиев. Приятелска поддръжка за реализацията на плана получава от Росица Пейчева, Ивелина Колева, Пепи Христозова, Деян Митев, Борис Дали и оркестър “Пловдив ”.

До момента най-открояващото се заглавие от новите песни е “Кръчмарица Нина ”. Северняшката мелодия хареса на феновете на фолклора и седмици наред оглавява класациите за фолклор. Половината от песните в албума се радват на клипове и са налични в ефира на телевизия “Планета Фолк ”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР