Луда радост с цената на газа. Комисията за енергийно и

...
Луда радост с цената на газа. Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

Луда радост с газа. Голямо поевтиняване

Луда наслада с цената на газа. Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди цена на природния газ за май от 77.55 лева./MWh, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. На тази цена " Булгаргаз " ЕАД ще продава природен газ на крайните доставчици и на тези, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Утвърдената цена от 77.55 лева./MWh е с 21% по-ниска от цената за април. Основен фактор за това е устойчивата наклонност за понижение на борсовите показатели на интернационалните газови пазари и по-ниското ползване, прецизираха от КЕВР.
-->
В ценовия микс е включено цялото контрактувано количество азерски природен газ, доставян по интерконектора " България - Гърция " на цени, според настоящия дълготраен контракт с Азербайджан. Тези количества покриват 62.65% от потреблението на страната за месеца и имат основно значение за реализиране на удобни цени на синьото гориво, показва в решението си комисията.

След образуване на тръжна процедура " Булгаргаз " е сключил за май два контракта с търговци от района за доставка на полутечен природен газ. Договорите са подписани по индикатори минимална доставна цена и препоръчан метод на заплащане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР