LUCKY Дом на киното в Пловдив за поредна година ще

...
LUCKY Дом на киното в Пловдив за поредна година ще
Коментари Харесай

CineLibri Пловдив започва със сензационни заглавия

LUCKY Дом на киното в Пловдив за поредна година ще бъде хазаин на кино-литературната магия, наречена СИНЕЛИБРИ.

Тази година сме приготвили и четири вълнуващи срещи за публиката. Ще имате невероятната опция да срещнете онлайн несъмнено най-хубавия холандски публицист на нашето време, ХЕРМАН КОХ. Ще можете в негово наличие да изгледате обичаната му екранизация на негов разказ - италианската версия на ВЕЧЕРЯТА! Срещата ще се състои на 15 октомври от 18:00 ч., оповестяват уредниците.

Един от специфичните посетители тази година е и ДРОР МИШАНИ - писателят, който сътвори майсторския трилър ЛИПСВАЩОТО ДОСИЕ! В негово наличие ще можете да гледате кино лентата с присъединяване на Венсан Касел и Ромен Гари! Срещата ще се състои на 19 октомври, зала 1, 18:00 ч. Отново на 19 октомври, от 20:45, е прожекцията на „ Да се изгубиш преднамерено: Филмът ”, в наличието на младото трио Крис Захариев, Ясен Атанасов и Анастас Шипков. Редом с това готвим и посещение на екипа на " най-нежния български филм " БЕЗКРАЙНАТА ГРАДИНА! Част от звездния екип ще се срещне със феновете на 24 октомври, зала 1, 19:00 ч.

Програмата на CineLibri Пловдив включва и сензационната френско-канадска продукция „ Ще се забележим там горе ", кино лентата ЕВА на фамозния френски режисьор Беноа Жако, елегантната екранизация по Агата Кристи „ Чудноватият дом ", документалния филм „ Лив Улман. Къшата на спомените ", който възкресява подиуми от фотосите на най-големите шедьоври на Ингмар Бергман, кинематографичното украшение „ Книжарницата ” (12 интернационалните награди и над 30 номинации!), дълго чаканата екранизация на романа „ На плажа Чезъл “ със Сърша Ронан („ Изкупление “, „ Бруклин ”) и Били Хауел („ Дюнкерк “), която дава старт на фестивала в столицата, в наличието на огромния английски публицист Иън Макюън. (Той ще бъде почетен с купата Доктор хонорис идея на Софийския университет и с премия „ Синелибри ” за повсеместен принос към изкуството на литературната акомодация на езика на киното.)

Билетите към този момент са в продажба на касата на Lucky Дом на киното.

Допълнителна информация за филмите и екранизираните книги ще намерите на формалната интернет страница на фестивала www.cinеlibri.cоm.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР